:
Breaking News

A szerverparkok sem bírták a brit forróságot

A szerverparkok sem bírták a brit forróságot

Az Egyesült Királyságban nem szoktak hozzá a nagy hőséghez, a keddi 40 Celsius-fokos hőmérséklet éppen ezért jelentős fennakadásokat okozott. A királyi légierő bázisa mellett a londoni Luton repülőtér kifutópályája is olvadni kezdett, a Verge szerint emellett pedig szerverleállásokat is jelentettek az országban. A Google Cloud és az Oracle közölte, hűtési problémák következtében részleges kimaradások jelentkeztek több brit szerverparkjukban is a szigetországban.

A Google Cloud státuszoldalán a vállalat közölte, hogy hűtéssel kapcsolatos meghibásodás történt az egyik brit adatközpontjában.

Ez az adott zónában részleges kapacitáskiesést okozott, ami a VM (virtuális gép) leállásához vezetett. Emiatt ügyfeleink egy kis csoportja nem érte el a szolgáltatásunkat. A további meghibásodásokat megelőzendő néhány gépet le kellett kapcsolnunk

– olvasható a Google közleményében.

A Bleeping Computer szerint az Oracle is hasonló üzenetet küldött az ügyfeleinek, amelyben az Egyesült Királyságban uralkodó szokatlan hőmérsékletet nevezi meg a kiesés okaként. A szoftvercég a komolyabb rendszerhibák megelőzése érdekében szintén lekapcsolta néhány gépét, azonban a szolgáltatást hamarosan újra elindították. Az Oracle szerint az adatközpontban ekkora már sikerült biztosítani a megfelelő munkavégzéshez szükséges hőmérsékletet, azonban továbbra is dolgoznak a hűtőrendszer javításán.

Lányi Örs további cikkei Jövő évig maradhat a káosz a repterekenKétmillió kilométert is meg lehet tenni egy TeslávalHamarosan 200 évig is élhet az ember

The post A szerverparkok sem bírták a brit forróságot first appeared on 24.hu.