:

Izzó aszfalt, tűzforró autók, olvadó műfű: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a gyilkos kánikulában

Izzó aszfalt, tűzforró autók, olvadó műfű: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a gyilkos kánikulában

Kegyetlen forróság tombol a fővárosban, van, ahol 38-39 fokra melegedett a hőmérséklet. Parádésan átforrósodott minden a napon, hőkamerával vizsgáltuk meg, mennyire melegedtek fel a tereptárgyak, illetve növények a városban.

A méricskéléshez egy CAT S62 Pro strapatelefont vetettünk be, ami egyrészt kibírja még az atomtámadást is, másrészt rendelkezik egy beépített Flir hőkamerával. Erre az átlagembernek sok szüksége a hétköznapokban nem lehet, viszont ezt a mobil elsősorban nem is nekik szánják, hanem azoknak, akik terepen dolgoznak, esetleg szerelési munkálatokat végeznek.

Pénz Forbes 3 perc olvasás
Hol strandoljunk (olcsón) a fővárosi kánikulában?
Zöld Madzin Emília 3 perc olvasás
Lángokban áll Európa, hozzánk is elér a hőhullám szerdán

Még azt is megmutatja például, hol futnak a melegvizes csövek a lakásban, de az erdőben ki lehet vele szúrni az állatokat, vagy vizsgálható vele bármilyen elektromos eszköz, mechanikus gép melegedése is, ami meghibásodásra is utalhat.

A CAT S62 Pro telefon beépített hőkameráját használtuk a vizsgálathoz.

Ezt a kamerát vetettük be egy forró napon a fővárosban, a vele készült képeket pedig a lenti galériába pakoltuk be. A szoftver arra is képes, hogy színárnyalatokkal jelölje a hőmérsékleti eltéréseket, illetve kijelzi, hogy a látott képen minek mekkora a hőmérséklete.

Ennek alapján is világosan látszik, hogy embertelen forróság volt városban. És ez állítólag csak rosszabb lesz.

+ 28 kép a galériában + 28 kép a galériában

The post Izzó aszfalt, tűzforró autók, olvadó műfű: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a gyilkos kánikulában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés