:
Breaking News

Nyugatosodunk: újabb cigaretták ára emelkedett a 2000 forintos lélektani határ fölé

Egy tavalyi kutatás szerint már az 1700-1800-as szint is sokaknak betett, ehhez képest most már a kettessel kezdődő ár az új módi.

Július 21-gyel több cigarettamárka ára kétezer forint fölé növekedett per doboz.

A hazai cigarettaárakat meghatározó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) nemrég áremelkedési jegyzéket publikált, ebből láthatjuk, hogy immáron kettes számjeggyel kezdődik a Davidoff márka több terméke is.Összesen több mint ötvenféle cigaretta fog kétezer forintnál többe kerülni, a legdrágább cigaretta dobozáért majdnem 2100 forintot is elkérnek most már a trafikokban.

A jogszabály alapján az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat, közölte az SZTFH. A kiskereskedelmi eladási árakat az ár érvénybe lépésének napját megelőző munkanapon déltől teszik közzé.

A kétezres szint nem újdonság, sok márkánál már a hatóság június 30-án eszközölt áremelésével sikerült azt megugrani.

A teljes árlista ide kattintva böngészhető.

A Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató még tavaly készített felmérést arról, hogy a 2021-es jövedékiadó-emeléseknek milyen hatása lehet a hazai dohányosokra:

a megkérdezettek 23 százalék akkor azt válaszolta, hogy az akkori 1700-1800 forintos ár túl magas, le fogja tenni a cigarettát. 

The post Nyugatosodunk: újabb cigaretták ára emelkedett a 2000 forintos lélektani határ fölé appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés