:

Több a semminél: hogyan lehet kártyával ezreket faragni a rezsin?

Több a semminél: hogyan lehet kártyával ezreket faragni a rezsin?

Okos kártyahasználattal is megpróbálhatjuk kordában tartani számlánkat az új rezsiszabályok közepette, bár túl sok lehetőség nincs.

A Napi.hu összefoglalta azokat a hitelkártyatípusokat, melyekkel valóban megspórolhatunk, ha nem is sokat, de legalább pár ezer forintot a hamarosan érvénybe lépő új rezsiszabályok közepette is.

A lap szerint a legjobban azok járnak most, akik régi MKB-sügyfélként annak idején Energia Plusz hitelkártyát igényeltek. Erről a számlacsomagról ugyanis 10 százalékos visszatérítés jár az NKM Energia Zrt. számára indított csoportos beszedésekre. Igen ám, de ennek a hitelkártyának az értékesítését már a covid legelején, 2020 tavaszán felfüggesztették.A MKB, illetve Magyar Bankholding ügyfelei jelenleg Én Postám hitelkártyát tudnak helyette igényelni. A Posta fizikai kártyaelfogadó helyein és online felületein keresztül történő vásárlás után 5 százalék, havi maximum 2500 forint pénzvisszatérítést ad a bank, ami rezsicsekkekre is érvényes, értelemszerűen 50 ezer forintnyi villany- és gázszámláig. Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Kánikula van, a rezsiszabályok miatt mégis a cserépkályha az egyik legkeresettebb termék
Pénz Forbes 3 perc olvasás
Kiszámoltuk, mennyit kell fizetni augusztustól a rezsiért
Pénz Forbes 2 perc olvasás
Rendkívüli rezsibejelentés: megérkeztek a részletek!

Más hasonló speciális termék nincs jelenleg a magyar bankok kínálatában, 1 százalékos visszatérítés jár a rezsi hitelkártyás egyenlítésére a hitelintézetek többségénél. Sőt, általában havi vagy éves limit is van a visszatérítésekre, többnyire 30-50 ezer forint, vagy havonta 2500-4000 forint közé esik.

Persze, hitelkártya esetén oda kell figyelni arra is, nehogy továbbkamatozzon a kártyán felhalmozott tartozás, mert akkor nem éri meg az 1 százalékos kedvezmények miatt így rendezni a rezsiszámlát.

Érdemes tehát elkerülni a készpénzfelvételt (az ugyanis mindig kamatozik már az első naptól) vagy a megadott határidőre minden felhalmozott tartozást visszafizetni. Vannak emellett egyéb költségek is (kártyadíj, zárlati díj), mindezekkel számolva, ha nem is sokat, de év félmillió forintos rezsiszámlából legalább 5 ezer forint visszajuthat a kártyabirtokosoknak.

The post Több a semminél: hogyan lehet kártyával ezreket faragni a rezsin? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Ezt láttad már?

Cimkék

Keresés