:

Az biztos

Az érzés ismerős. A nyár kikapcsol, lelazít, a celeblistánk ámulatba ejt (idén módszertanilag megújítva, elmélyítve, Knittel Martin szerkesztésében!), az agyam hátsó felében pedig ott ül a kérdés: mi lesz ősszel. Két éve csak igazán, de még tavaly is így teltek a nyári hónapok. Akkor azt lestem mindenki mással együtt, mit hoz a covid, most azt latolgatjuk, mit jelenthet az infláció, az élelmiszerhiány, a háború, a még mindig itt ólálkodó járvány és az ezekből kialakuló egyre bonyolultabb válságok sora. A hatások egy részét már most is érezzük: az árak egyre magasabbak, a gyors változások az energiaárakban és az adózásban mindenkinek házhoz viszik a változást. Nem tudjuk, mi jön pontosan, de az biztos, hogy bátorságunkra és alkalmazkodóképességünkre, kitartásunkra szükség lesz.

Imponáló eleganciával keresik az egyensúlyt a jó üzlet, a jó tartalom és a jó élet között.


Mint Cseke Eszternek és S. Takács Andrásnak, az On the Spot párosának, amikor elindultak Gázába filmet forgatni, vagy egymás kezét fogva átkeltek a kizárólag férfi felkelőkkel tömött Tahrir téren. Eszter és András igazi Forbes-sztori. Saját erejükből, saját kameráikkal értek el sikereket itthon és a nemzetközi piacon is úgy, hogy közben értékteremtő munkát végeznek. Amit nagy stábok komoly büdzsével nem tudtak elérni, ők megcsinálták ketten, mert bátrabbak, elszántabbak, kitartóbbak és ötletesebbek voltak. Tizenhárom éve navigálnak a médiapiacon úgy, hogy szponzoraik számára kellően nagy legyen a közönségük, de ne túl nagy, hogy már csak szenzációhajhász filmekkel tudják kielégíteni őket. Imponáló eleganciával keresik az egyensúlyt a jó üzlet, a jó tartalom és a jó élet között. Utóbbiról sokat tudunk, mert A jó élet rovat rendszeres külső szerzői a magyar Forbes indulása óta. (Éppen ezért felmerült, hogy ne szerkesztőségi tag írjon róluk, de hamar kiderült, hogy sok más kollégával Eszter és András szorosabb baráti kapcsolatban van, mint a Forbes újságíróival, akiket nem ismernek, hiszen a szerkesztőségben sosem fordultak meg.)


Auguszt József nem lehet nagy utazó, mert napjait hétről hétre családjának Fény utcai cukrászdájában tölti, még a kenyeret is ő veszi reggel fél nyolckor a tőlük saroknyira lévő Jókenyér pékségben. Tudom, mert gyakran akkor veszem a reggeli kávém, és sokszor futok össze a séfsapkában érkező élő legendával, a pék kisasszonyok már várják az előre bekészített veknikkel. Auguszt bácsit a nap hátralevő részében a cukrászda kasszájánál lehet leginkább megtalálni, ami régi szokás szerint egy külön sarokban van a boltban. A kulisszatitkon kívül minden más kiderül a kitartásból és alkalmazkodóképességből is sokat vizsgázó ötgenerációs családi vállalkozásról Bánáti Anna portréjában. Ez csak azért nem, mert amikor elmeséltem Annának, azt mondta, hogy „ez jó lesz az intróba”. Jó lett.

The post Az biztos appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés