:
Breaking News

Meta-harc: beperelte a Meta a Metát a neve miatt

Mark Zuckerberg előtt már eszébe jutott valakinek ilyen nevet adni a cégének.

Októberben változtatta meg a nevét a Facebook Metára, ezzel is jelezve, hogy a továbbiakban egyik fő célja egy metaverzum megalkotása lesz.

Ezzel önmagában nem lett volna gond, csakhogy létezik már egy cég, amelyik Metának (egész pontosan: Meta.is) hívja magát. Az installációs művészettel foglalkozó vállalat pedig jelezte is aggályait a Facebook felé. Végül hiába egyeztetett a két cég, a korábbi és kisebbik Meta úgy döntött, hogy bírósághoz fordul a névvita miatt. Erről a Meta.is a honlapján tett közzé egy állásfoglalást.

2021. október 28-án a Facebook lecsapott a Meta márkára és névre, amelyet mi az elmúlt tizenkét évben vért, verejtéket és könnyeket nem sajnálva építettünk”

– kezdik a közleményt.

„Ma, nyolc hónapnyi, jóhiszemben folytatott tárgyalással után világos, hogy nincs más választásunk, mint pert indítani a Facebook ellen.  A keresetben azt állítjuk, hogy a Facebook megszegte a márkához fűződő jogainkat és égbekiáltóan vétett a versenyszabályok ellen.”

Árt az üzletnek

A régebbi Meta szerint a Facebook névváltoztatása után már nincs esélyük ugyanolyan hatékonysággal értékesíteni a szolgáltatásukat, mivel a fogyasztók nagy valószínűséggel összekeverik a két céget.

A The Verge szerint a Meta.is-nek nagyon nehéz dolga lesz a bíróságon, mert a Facebook a névváltoztatás óta több alkalmazásának hivatalosan is megváltoztatta a nevét. Mark Zuckerberg és a Meta egyelőre nem reagált a per hírére.

Borítókép: A Meta.is logója

The post Meta-harc: beperelte a Meta a Metát a neve miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés