:
Breaking News

A milliárd dolláros affér: Musk tehette tönkre a Google-alapító házasságát – mindent tagad

A milliárd dolláros affér: Musk tehette tönkre a Google-alapító házasságát – mindent tagad

Újabb Musk-dráma kibontakozóban – miatta is mehetett tönkre a Google-alapító Sergey Brin házassága.

Ha nem lenne 240 milliárd dolláros vagyona, akár azt is írhatnánk, hogy igazán rájár a rúd mostanában Elon Muskra: üzleti és magánéleti fronton is folyamatos támadások érik a világ leggazdagabb emberét.

Most a Google-alapító Sergey Brin válásában játszott szerepét pedzegeti a nemzetközi sajtó – közeli ismerősei szerint ugyanis Musk miatt mehetett tönkre a Brin-házasság.

A Wall Street Journal értesülései szerint a technokirály még decemberben, a Miamiban megrendezett Art Basel fesztiválon feküdt le Nicole Shanahannel, aki négy éve házasodott össze a Google egyik legfontosabb embereként szintén dollármilliárdos Brinnel. Shanahan és Brin a történtek után, december közepén költözhetett külön, januárban pedig a férj adta be a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétre hivatkozva.

Mennyibe fog fájni a válás?

Ha Shanahan ügyvédei elérik céljukat, egymilliárd dollár is lehet a válás sarca. A WSJ információ szerint ezt Brin csapata túlzásnak találja, a házassági szerződésük szerint ugyanis kevesebb illetné meg Shanahant. A Bloomberg információi szerint jelenleg a CodeX-nél ügyvéd-kutatóként dolgozó feleség azonban ezt terhesen, kényszer alatt írhatta alá, valamint Brin vagyonához – amit anyalapunk, az amerikai Forbes közel 90 milliárd dollárra becsül – képest csekély összeget kér, ezek ütős érvek lehetnek a bíró előtt, vagy épp a bíróságon kívüli megegyezés asztalánál.

Drága válás lesz, ha Shanahan nyer, de a korábbi évek legnagyobb horderejű válásaitól (Gates és Bezos) jócskán elmarad a ceh: Melinda Hates 76 milliárdot, MacKenzie Scott 38 milliárdot kapott.

Az említett esetekben persze nem csak a férj kiinduló vagyona volt jóval magasabb, hanem a párok együtt töltött éveinek száma, így Shanahan még e tekintetben sem „járna rosszul” a legdrágább válások egyikeként. Egyébként mindketten gyakorlott válóperesek: Brin a 23andMe alapítójától és két gyermeke anyjától, Anne Wojcickitől vált el 2015-ben, Shanahan pedig korábban egy pénzügyi vezetővel közös házasságát bontotta fel.

Shanahan saját jogán is sikeres üzletember. Fotó: Nicole Shanahan, Twitter

Hiába a gyors válás, balga feltételezés Shanahanről azt képzelni, hogy a pénzért válna. A kínai bevándorlók gyermekeként született jogász a CodeX-es munkája előtt saját vállalatott alapított ClearAccessIP néven: a Palo Alto-i cég a feltalálók, kutatók szabadalmi jogait és kapcsolódó pénzügyi jutttatásait kezelte. A ClearAccess-t 2020-ban vásárolta fel az IPwe, vélhetően elég zsíros csekket hagyva az alapító Shana

Tényleg Musk tehet róla?

Shanahan és Brin jógatáborban kezdődő párkapcsolata a közeli ismerősök szerint már 2021 őszén buckás utakon járt, a covidlezárások és a hároméves gyerekük közös nevelése feszültséget keltett köztük, és az állítólagos affér előtt már – egy házban, de – külön éltek.

Musk és Brin évtizedes múltra visszatekintő baráti-üzleti kapcsolata (a milliárdos a 2008-as világválság idején adott félmillió dollárt a Teslának, cserébe Musk 2015-ben az első teljesen elektromos Tesla SUV-t ajándékozta Brinnek) szintén hasonló turbulenciákat élt meg az elmúlt hónapokban a Wall Street Journal információi szerint: Brin pénzügyi csapatát utasította a Musk üzleteihez kötődő személyes befektetéseinek eladására.

This is total bs. Sergey and I are friends and were at a party together last night!

I’ve only seen Nicole twice in three years, both times with many other people around. Nothing romantic.

— Elon Musk (@elonmusk) July 25, 2022

Elon a WSJ cikke óta azonban (hol máshol, mint a Twitteren) egyértelműen tagadta az affért. „Totál hülyeség az egész. Sergeyjel barátok vagyunk, együtt buliztunk tegnap este. Nicole-t csak kétszer láttam három év alatt, mindkétszer sok ember társaságában. Semmi romantika” – írja közösségi oldalán.

Ennek ellent mond, hogy szintén a WSJ ír arról, hogy Musk idén az affér miatt egy buliban, társaság előtt, térdre rogyva esedezett Brin bocsánatáért, aki ott úgy tett, mintha azt el is fogadná. Kapcsolatuk azonban azóta sem javult.

Musk kontra Mindenki

Musk keményebb hónapokat tudhat maga mögött, már ami a hírciklust illeti – és a java még várat magára. Üzleti problémáinak egyik legfelkapottabb esete a Technokirály v. Twitter. Akik nem követik a Musk-híradót: a Tesla-vezér visszatáncolt a közösségi oldal felvásárlásától, mert az állítása szerint nem adta ki a hamis vagy spam felhasználók számát, cserébe pert akasztottak a nyakába. A Twitter keresetét várhatóan októberben tárgyalnak Delaware államban.

A Tesla fellegvárában sem éppen felhőtlen a helyzet, a folyamatos ellátási problémák miatt futnak versenyt az idővel, hogy a befektetői elvárásoknak megfeleljenek.

Minderre kapja a nyakába Musk a magánéletéről szóló cikközönt, ami lassan kisebb reputációs krízisbe kergeti a világ leggazdagabb emberét: másik nagyvállalatánál, a SpaceX-nél szexuális zaklatással vádolják, harmadik cége, a Neuralink egyik felsővezetőjétől születtek ikrei, a tíz eddigi örököse közül egy pedig nyilvánosan tagadta meg apja nevét.

The post A milliárd dolláros affér: Musk tehette tönkre a Google-alapító házasságát – mindent tagad appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés