:

Ryanair: a kormány és a reptér hibája a légikáosz

Repterekre és „több kormány” hibáira mutogat a légitársaság pénzügyi vezetője.

Neil Sorahan, a Ryanair pénzügyi igazgatója szerint bizonyos kormányok és repterek hibája a rendszeres fennakadásokat – többek között késéseket, járattörléseket, csomagok elkeveredését – előidéző légikáosz, ami tavasz óta folyamatos beszédtémája az iparágnak, írja a BBC. (Múlt heti cikkünk a mögöttes okokat vizsgálta a témában.)

Sorahan a BBC műsorában kritizálta a repterek létszámhiányát, elmondása szerint a „fenomenális” pénzügyi eredményeit (az áprilistól júniusig tartó negyedévben 170 millió euró profitot kerestek) beárnyékolja a légiipar legnagyobb problémájának tekinthető folyamatos, Európa-szerte megfigyelhető légiforgalmi zavar.

„Ez a légiforgalmi szolgáltatók (repterek) és egyes kormányok hibája, hiszen ők nem törődtek a munkaerő biztosításával” – mondja Sorahan.

Több ebből Ryanair: a kormány és a reptér hibája a légikáosz A milliárd dolláros affér: Musk tehette tönkre a Google-alapító házasságát – mindent tagad

„Csak egy dolga volt a reptereknek: gondoskodjanak arról, hogy elegendő poggyászkezelőjük és biztonsági személyzetük legyen [a szezonra]. Hónapokkal előre megvolt a menetrend” – tette hozzá.

A járvány okozta leállás alatt mind a repterek, mind pedig a légitársaságok jelentős létszámleépítésbe kezdtek, visszacsábítani ugyanakkor már kevésbé tudják az időközben más, biztosabb állások felé lépő munkaerőt. Iparági szakértők szerint a kormányok több támogatást nyújthattak volna a szektornak a pandémia alatt – a folyamatos sztrájk-fenyegetések, az infláció miatt felszökkenő bérigények ugyanis tovább rontják a munkaadók helyzetét.

The post Ryanair: a kormány és a reptér hibája a légikáosz appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés