:

Az orvosok többsége is katázott, hogy lesz így ügyelet?

Az orvosok többsége is katázott, hogy lesz így ügyelet?

A Magyar Orvosi Kamara felmérését 1223 budapesti orvos töltötte ki, és mint kiderült, a válaszadók több mint fele katás vállalkozóként is dolgozott. Ha a jövőben nem éri már meg nekik sem vállalkozóként ügyeletet vállalni, rendeléseken vagy magánrendelőkben dolgozni, az is komoly ellátási problémákat okozhat.

A Magyar Orvosi Kamara budapesti szervezete igyekezett felmérni, hogyan érintheti tagjait a változás, hiszen eleve leginkább Budapesten jellemző az orvosok főállás mellett végzett vállalkozói tevékenysége, írja a Telex.

Arra a kérdésre, hogy személyesen érint-e a kataszabályok változása az orvosokat, a válaszadók 63,8 százaléka (780 orvos) felelt igennel.A válaszadó budapesti orvosok 53,7 százaléka (657 orvos) látja úgy, hogy veszélyezteti a munkavállalását a megváltozott adózási környezet.Arra a kérdésre, hogy egy másik adózási formában folytatná-e orvosi tevékenységét, a válaszadók 51,9 százaléka, 635 orvos válaszolt igennel. (Az 588 nem válasz ebben az esetben nem tekinthető úgy, hogy aki ezt jelölte be, az mind abbahagyná orvosi vállalkozói tevékenységét, hiszen az első kérdésre 443-an mondták azt, hogy őket nem érinti a kataszabályok változása.)

A Magyar Orvosi Kamara már korábban kérte a kormánytól, hogy a betegbiztonság és ellátásbiztonság érdekében az egészségügy ígért átalakításáig az egészségügyi dolgozók mentesüljenek a katatörvény azon szabálya alól, amely csak magánszemélyeknek enged számlát kiállítani. Ezt a kedvezményt egyedül a taxisok kapták meg, de ők sem elégedettek.  

Üzlet Forbes 4 perc olvasás
Exkluzív: a legtöbb katás nem tudja folytatni, a nap végén pedig a lakosság fizet
Pénz Kis Judit 5 perc olvasás
Mi jöhet a kata után? – így adózhatsz szeptembertől
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Magyar milliárdos: az új katatörvény „önmagában rendben van”

The post Az orvosok többsége is katázott, hogy lesz így ügyelet? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés