:

Rogán barátjáé lett az egykori belvárosi szexbarlang, amit nemrég eladott az önkormányzat

Rogán barátjáé lett az egykori belvárosi szexbarlang, amit nemrég eladott az önkormányzat

Már Rogán Antal grúz barátjának az érdekeltségéhez tartozik egy teljes épület a belvárosi Bástya utcában, a főváros egyik legértékesebb részén. Shabtai Michaeli részben megvette azt a céget, amely az év végén az önkormányzattól megvásárolta a különleges sorsú, egykor bordélyházként működő ingatlant. Már meg is kérték az engedélyt a ház elbontására, írja a 24.hu.

A történetet az teszi igazán érdekessé, hogy olyan ingatlanegyüttesről van szó, amelyet a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette belvárosi önkormányzat tavaly decemberben adott el, amikor mintegy 1,3 milliárd forint értékű tulajdonától vált meg a kerület. „A módszer a szokásos, titokban meghirdetett pályázat, rövidre szabott határidők, egy kivételével minden ingatlanra egy ajánlat érkezett, gyakorlatilag ugyanakkora összeget kínálva, mint ami a pályázati kiírásban szerepel. Valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva” – idézte a 24.hu Kovács Alexet, a Tied a Belváros ellenzéki frakció vezetőjét.

Üzlet Zsiborás Gergő 2 perc olvasás
75 milliárdos tendert írtak ki Rogánék, nem meglepő, ki lett a befutó
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Habony-közeli cég kezébe került a 60 milliárdos árbevételű Budapest Erőmű Zrt.

A Bástya utca 18. szám alatti épület vevője akkor még nem a grúz üzletember volt, hanem a Safe-Gate Kft. (és a PSM Technology Zrt.).

A testületi előterjesztésből az derül ki, hogy a Bástya utcai ingatlanra kizárólag a Safe-Gate–PSM páros váltotta ki a befektetői tájékoztatót, és a korábban megállapított minimális vételárat ajánlották meg, azaz 182 millió 655 ezer forintot.

A cégadatok szerint Shabtai Michaeli csak pár hete, júniusban lett résztulajdonosa a Safe-Gate-nek, az eredeti tulajdonos, egy ürömi nő pedig ma már nincs is jelen a vállalkozásban.

Shabtai Michaeli nem ismeretlen az V. kerületben: a grúz vállalkozó is szerepelt az Indexnek abban a videójában, amelyben Rogán Antal és Habony Árpád egy Aulich utcai irodába érkeznek megbeszélésre. A grúz üzletember tavaly szállt be Milkovics Pál mellé a 168 Órát kiadó cégbe, ezen túl ma már nemcsak a Pesti Hírlap, de a Jazzy és a Klasszik Rádió is az érdekeltségébe tartozik. Shabtai Michaeliről korábban azt is írták, hogy köze volt a Rogán Antalhoz köthető letelepedésikörvény-programhoz, ám ő ezt később cáfolta, azt viszont elismerte, hogy a miniszter – aki korábban az V. kerület polgármestere volt – több mint tíz éve a barátja.

Július 14-én bontási engedélyért folyamodtak Budapest Főváros Kormányhivatalához, a kérés elutasítására csak minimális esély látszik, hiszen a ház nem élvez műemléki védelmet.

The post Rogán barátjáé lett az egykori belvárosi szexbarlang, amit nemrég eladott az önkormányzat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés