:

Nyomon követhetjük barátainkat a Google Térképen

Nyomon követhetjük barátainkat a Google Térképen

Három régóta várt funkcióval bővül a Google Térkép. Ezeknek köszönhetően légifelvételeket nézhetünk a világ nevezetességeiről, lekövethetjük barátaink mozgását egy fesztiválon, de amit talán a legtöbben vártak, végre egy kifinomult biciklis útvonaltervezőt is kapunk, ami megkönnyíti a kétkeréken közlekedők mindennapjait – írja a Gizmodo.

A fotórealisztikus légi felvétel közel 100 népszerű nevezetesség esetében lesz elérhető.

Az érintett városok listájában olyan városok szerepelnek, mint London, New York, Barcelona, San Francisco vagy Tokió. A Google vezetői szerint ez egy nagy lépés az „immersive view”-nak (lenyűgöző látványnak) nevezett technológia irányába. Az elnevezés a Google 2022-es konferenciáján hangzott el, a bejelentés szerint pedig a fejlesztés a mesterséges intelligenciát kombinálná a nagy felbontású Street View, műholdas és légi felvételek milliárdjaival. Ennek fejlesztése ugyan még javában zajlik, de a fotórealisztikus légifelvételek elviekben már most elérhetők iOS-en és Androidon is.

A kerékpáros útvonaltervező már több mint egy évtizede része a Google Maps opcióinak, azonban a mostani frissítéssel végre a különböző nyomvonalak összehasonlítása is lehetővé vált. A tervezés során az alkalmazás azt is közli majd velünk, hogy mekkora emelkedőkre kell számítani az általunk preferált útvonalon, valamint azt is jelzi, ha forgalmi dugó van kialakulóban. Részletes bontást is kapunk majd az útvonalról: így tudni fogjuk, hogy főúton vagy mellékutcákon kell tekernünk. A funkció néhány héten belül több száz városban elindul.

A harmadik frissítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy értesítést kapjanak, a velük helyszínt megosztó személy pontos hollétéről.

Ehhez egy értesítési beállítás is érkezik, vagyis ha egy ismerősünk megérkezik a megbeszélt találkozó helyszínére, arról értesítést küld a mobilunk. Amanda Leicht Moore, a Google Térkép termékigazgatója szerint a funkció fejlesztésekor elsődleges fontosságú volt számukra a magánélet védelme. Ezért az értesítést csak olyan személy kapcsán lehet beállítani, aki korábban jóváhagyta azt számunkra. A felhasználó tehát azzal osztja meg a helyzetét, akivel csak akarja, később pedig könnyen visszavonhatja az engedélyt, sőt akár le is tilthatja az adott illetőt. A frissítés már a napokban megérkezhet sokak iOS és Android készülékére.

Lányi Örs további cikkei Vírusos appok terjednek a Play Store-ban, azonnal törölje őketPár gombnyomással kiderítheti, meddig bírja még a telefonjaItt az eddigi legélethűbb robot Baby Yoda

The post Nyomon követhetjük barátainkat a Google Térképen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés