:

Rezsicsökkentés: jöhet a Kincskereső kisködmön

Rezsicsökkentés: jöhet a Kincskereső kisködmön

Arra kéri a Belügyminisztérium a tankerületeket, hogy vizsgálják meg az iskolában a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét kályhák beszerzésével – derül ki a Klubrádió birtokába jutott levélből.

Haladéktalanul mérjék fel gázról a fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét kályhák beszerzésével – olvasható abban a levélben, amelyet a tankerületek kaptak a Belügyminisztériumtól. A levelet sikerült megszereznie a Klubrádiónak .

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás elképedt az ötleten. Az átalakítás szerinte értelmetlen és nagyon költséges lenne, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Szerinte így visszatérünk a Kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába.

A PSZ tagjaiban felmerült a gyanú, hogy a Belügyminisztérium azért tarthatta még vissza eddig a tanév rendjének kiadását, mert a téli időszakra szénszünetet terveznek.

„A fával való tüzelésre való átállás nem csak visszalépés is a gáztüzeléshez képest, de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása” – mondta a rádiónak Holoda Attila energetikai szakértő. A tűzifa már most hiánycikknek számít. A fatüzelés alkalmazásával az ökológiai lábnyom is nagyobb lesz, hangsúlyozta Holoda.

Üzlet Forbes 5 perc olvasás
Három-négy éven belül kiváltható az orosz gáz, de az idei télen rossz lesz a helyzet
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Azért is fizetünk több rezsit, mert borzasztó állapotú ingatlanokban lakunk

The post Rezsicsökkentés: jöhet a Kincskereső kisködmön appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés