:

Újabb három gyanúsított van a Völner-Schadl-ügyben

Már 22 gyanúsított van.

Tizenhatra nőtt a Völner-Schadl-ügy gyanúsítottjainak száma a hvg.hu információi szerint. A volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár, Völner Pál és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György korrupciós ügyében.

A lap kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, jelenleg az

ügyben 22 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban 2022. augusztus 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik.”

Az ügy

A végrehajtói kar elnökének ügyéről tavaly december óta ír a sajtó (az érintettek és a hatóságok nagy titkolózása mellett), végül egy Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter erősítette meg, hogy korrupciós ügy miatt nyomozás folyik Schadl György ellen, akinek már az ingatlanjai is zár alá kerültek.

Mint kiderült, ebben az ügyben érintett a hatóságok szerint Völner is, aki 2019 nyarától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is volt (innen a kapcsolat). A gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként kettő–ötmillió forintot fogadott el Schadl Györgytől.

A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak egyebek mellett azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke kért, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég. Schadl az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a közbenjárására kinevezett végrehajtóktól.

Völner és Schadl együttműködése nem csak nekik volt nagy biznisz. Az ügyben érintett végrehajtói irodákról azóta kiderült, csak 2021-ben majdnem egymilliárdos nyereséget könyveltek el.

Legutóbb két héttel korábban írtunk az ügyről, akkor négy új gyanúsítottról érkezett hír.

Völner neve ezelőtt a Pegasus lehallgatási botrányban került elő, amikor főnöke azt mondta, az újságírók, a kormánytól független szereplők, üzletemberek, ügyvédek lehallgatását Völner hagyta jóvá.

The post Újabb három gyanúsított van a Völner-Schadl-ügyben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés