:
Breaking News

Itt a bejelentés, vége az eddigi benzinársapkának

Jelentősen megváltozik a 480 forintos benzinársapka, de bőven lesznek, akik még ezen az áron tankolhatnak.

Pénteken meglepő időpontra, szombaton délelőtt 11-re hirdetett meg Kormányinfót a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztató elején bejelentette, hogy a lakosságnak, a magántulajdonú járműveknek marad meg a 480 forintos benzinár, továbbá mezőgazdasági járműveknek és taxisoknak tartják ezt fenn.

Ennek legfőbb oka Gulyás szerint az, hogy karbantartás miatt le kell állítani a százhalombattai olajfinomítót, ahol az Oroszországból érkező olajat finomítják. Ezek után a kormánynak az import vagy a stratégiai készlet felszabadítása marad opcióként. Utóbbi teljes mértékben nem lehetséges a bizonytalan szállítások miatt, ezér a negyedét oldják fel. Ez ugyanakkor az itthoni igények egy részének a kielégítésére elegendő, ezért vásárolni kell. Ez azonban drága, ezért kell átalakítani a benzinársapka szabályait.

A vállalkozások céges autói azonban így kiesnek a 480 forintos kedvezményes tankolásból.

Gulyás még az alábbiakról beszélt:

bizonytalan, meddig tart a karbantartás a százhalombattai finomítóban, ezért az sem világos, mikor kezdődhet ott újra a munka, de a kormány folyamatosan tartja a kapcsolatot a MollalMagyarország tudja teljesíteni az EU által elfogadott, és egyedül Magyarország által nem megszavazott 15 százalékos gázfogyasztás-csökkentést,a gáz ára elszállt, alternatív forrásokat kell keresni,vannak még tisztázandó kérdések az Európai Bizottsággal, de Gulyás optimista az EU-s forrásokkal kapcsolatban. Újból elmondta, hogy ezen múlik a pedagógusok béremelése is,a miniszter szerint csak a fogyasztók negyedét fogja érinteni a rezsicsökkentés visszavágása,

Cikkünk frissül…

The post Itt a bejelentés, vége az eddigi benzinársapkának appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés