:

Igen hasznos funkciót kaphatnak a Samsung telefonok

Igen hasznos funkciót kaphatnak a Samsung telefonok

Olyan új üzemmódot kap a Samsung Galaxy S21 Dél-koreában, amit bekapcsolva szervíz esetén nem lehet hozzáférni a telefonon tárolt személyes adatokhoz, sőt a tulajdonos által telepített alkalmazásokhoz sem – írja a The Verge. A szervíz üzemmód egyelőre csak a Samsung 2021-es csúcstelefonjain érhető el, de a gyártó szerint további készülékeken is meg fog jelenni.

Az új üzemmód aktiválását követően a mobil korlátozott funkciókkal indul újra, a személyes adatok, fényképek, üzenetek, különböző fiókok elérésének lehetősége nélkül, továbbá ilyen állapotban az sem látszik, hogy a tulajdonos milyen alkalmazásokat telepített az okostelefonjára (csak a gyárilag előre telepített alkalmazások jelennek meg a képernyőn).

Ebből az üzemmódból természetesen csak a tulajdonos tudja kiléptetni a mobilt, és az újdonság célja, hogy a szervizelés során ne lehessen hozzáférni a telefonon tárolt érzékeny adatokhoz.

Bár a Samsung hivatalos szervízeiben jelenleg sem lehet úgy leadni telefont, hogy az bármilyen személyes adatot tartalmaz, a funkció a jövőben igen hasznos lehet, ha a mobil tulaja nem a vállalat szervizeiben kívánja szakemberek gondjaira bízni a telefonját.

Birkás Péter további cikkei Könnyű célpontok az iskolák a zsarolóvírusoknakEgy kóbor cica segített kisimítani a megfáradt idegeimetKellemesen kompakt méretű, mégis brutális erőt rejt az Asus Zenfone 9

The post Igen hasznos funkciót kaphatnak a Samsung telefonok first appeared on 24.hu.