:

Átkerültek Mészáros Lőrinc bankjához a magyar Sberbank hitelei

Megtörtént a hitelportfólió átruházása, mintegy 330 milliárd forint kitettségű állomány került az MKB-hoz.

Mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfólióját ruházta át a végelszámolás alatt lévő Sberbank Magyarország Zrt. az MKB Bank Nyrt.-re, írja utóbbi bank sajtóközleménye. A tranzakcióval az MKB ügyfélköre 35 ezer lakossági és háromezer vállalati ügyféllel bővül. A Sberbank korábbi magyarországi ügyfeleinek egyelőre nincs az ügyintézéssel kapcsolatos teendőjük, az MKB Bank keresni fogja őket. A meglévő hitelükkel kapcsolatos kérdéseikkel továbbra is a Sberbank ügyfélszolgálatához fordulhatnak az érintettek.

Májusban a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank Nyrt. nyerte a pályázatot, amelyet a végelszámolás alatt álló bank hitelállományának átvételére írt ki a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft. Az MKB a kapcsolódó pénzügyi hatásvizsgálatokat követően nyújtott be májusban kötelező érvényű ajánlatot a Sberbank hitelportfóliójának átvételére. A mintegy 330 milliárd forint kitettségű állomány megvásárlásáról szóló megállapodást az MKB Bank és a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a.”, a Sberbank Europe AG végelszámolás alá került leányvállalatának végelszámolója írták alá.

Az orosz Sberbank európai leánybankjai március elejére váltak fizetésképtelenné, a Magyar Nemzeti Bank március elsején vonta vissza a magyar bank engedélyét.

The post Átkerültek Mészáros Lőrinc bankjához a magyar Sberbank hitelei appeared first on Forbes.hu.