:

Mákkal és málnával tarolt a rangos nemzetközi versenyen a magyar csokimanufaktúra

Mákkal és málnával tarolt a rangos nemzetközi versenyen a magyar csokimanufaktúra

Két új csokoládéjával is nemzetközi díjat nyert a Bonbonier Chocolate manufaktúra. Idén a mákos-citrusos bonbonjukat és a vegán málnás-kakaógyümölcsös trüffeljüket díjazták a Great Taste Awardson egy-egy csillaggal.

Két új csokoládéjával is nemzetközi díjat nyert a Bonbonier Chocolate manufaktúra, áll a csokiműhely közleményében. Két klasszikus magyar cukrászati alapanyaggal, a mákkal és a málnával érték el a sikert: a zsűri a mákos-citrusos bonbonjukat és a vegán málnás-kakaógyümölcsös trüffeljüket díjazta. Összesen ez a 20. és a 21. nemzetközi díjuk.

A citrusos-mákos bonbont két réteg alkotja: egy citrus és egy mák-ganache krém, ezek egy vékony étcsokoládéba vannak töltve. A zsűri dicsérte a mák- és a citruskrém kivételes harmóniáját, illetve azt, ahogy az édesség és a citrusos ízek frissessége kiegészítik egymást.

A másik édességhez, a trüffelhez madagaszkári étcsokoládét használtak, Erdélyi Nóra, a manufaktúra csokoládémestere azt mondja, ennek az ízvilága hozta ki a legtöbbet a málna és fanyarabb kakaógyümölcs kombinációjából, mely teljes egészében vegán termék lett.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, a teljes gasztronómiát 35 kategóriákban fedi le. A séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló 500 fős zsűri áprilistól júliusig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. A versenyen mintegy 12 ezer termék indul, egy-, két- vagy háromcsillagos minősítést nyerhetnek.

A csillagok jelentése:

1 csillag: egyszerűen finom (simply delicious)2 csillag: kimagasló (outstanding)3 csillag: rendkívüli/tökéletes (exquisite)

A Bonbonier Chocolate egy-egy csillagot nyert, erre az indulók 25 százalékának van esélye. Két csillagra csak tíz, míg háromra mindössze a jelölt termékek két százaléka számíthat.

A versenyt 1994-ben indították először, azóta több mint 150 ezer termékkel indultak el rajta.

The post Mákkal és málnával tarolt a rangos nemzetközi versenyen a magyar csokimanufaktúra appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés