:
Breaking News

Orbán menni Amerika

Orbán menni Amerika

Honvédségi luxusgéppel röptették a nagy jobboldali dzsemborira, ahol Tusványos miatt jó eséllyel éljenezve fogja várni az amerikai szélsőjobboldal.

Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba utazott, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference), és kétoldalú találkozókat is bonyolít. Orbánt az egyik nyitóbeszéd megtartására kérték fel.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az ATV-nek azt mondta,

egy tízes skálán „a tízet eléri” az Orbán Viktor-Donald Trump találkozó valószínűsége,

hiszen a volt amerikai elnök is főszónok az eseményen.

Az 1974-ben alapított, konzervatívok tízezreit megmozgató jobboldali politikai dzsemborinak már nemcsak Amerikában, de világszerte vannak kisebb-nagyobb eseményei. Idén májusban Magyarországot is elérte a franchise, ahol szintén mondott beszédet Orbán.

Kivel?

Az MTI-nek elküldött tájékoztatás szerint a mostani delegáció tagja még Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

Orbán Viktor a CPAC előadói közt – nem épp mai kép

Hogyan?

Mint az RTL.hu is írja Orbán Balázs Twitter-bejegyzése alapján, a delegáció a Magyar Honvédség egyik luxusgépével repült egészen a texasi Dallasig.

A kormányfő rendszeresen használja hivatalos utakra a Honvédség által 2018-ban megvásárolt, két darab business jet kategóriás (főleg nagyvállalatok és milliárdosok magángépeként használt), Dassault Falcon 7X típusú kisrepülőgép egyikét.A repülők vásárlását négy évvel ezelőtt felderítési, speciális szállítási és futárfeladatokkal indokolták, de lényegében csak állami vezetők szállítására használják.És ami azt illeti, Orbán ezúttal se állami, egyházi, illetve üzleti vezetőkkel találkozik, hanem az amerikai jobboldali közösség tagjaival, mégis a Dassault Falcon 7X-et választották újra.

Ready for takeoff. Destination: USA

Buckle up, PM Viktor Orbán will be speaking alongside Donald Trump at #CPAC Texas!

pic.twitter.com/Xa9vVe70fa

— Balázs Orbán (@BalazsOrban_HU) August 1, 2022

A 444 is szemlézte a Washington Post pár nappal ezelőtti véleménycikkét, ami szerint Tusványoson hangoztatott rasszista nézetei miatt Orbán Viktort azonnal törölni kellene az előadók közül.

Viszont Orbán rasszista, retrográd retorikája kifejezetten tetszik az amerikai szélsőjobbnak, így minden jel arra mutat, hogy éljenzés közepette vonulhat be Dallasba.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2019. május 13-án.

The post Orbán menni Amerika appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés