:

Szünetel a jegyeladás az egyik legnagyobb légitársaságnál

Szünetel a jegyeladás az egyik legnagyobb légitársaságnál

Egyelőre nem látni a londoni Heathrow-n uralkodó káosz végét, a legnagyobb brit légitársaság kapacitáshiány miatt szünetelteti a jegyértékesítést.

A British Airways ideiglenesen felfüggesztette a jegyértékesítést, így augusztus 8-áig nem lehet a légitársaság Heahtrow-ról induló rövid távú járataira jegyet váltani – írja az MTI. A legnagyobb forgalmú brit repülőtéren a hónapok óta fennálló munkaerő- és kapacitáshiány miatt döntöttek így.

Részletek

A felfüggesztés nagy-britanniai és európai úti célokat is érint.A társaság közlése szerint a jegykiadás leállításától függetlenül korábban megvásárolt jegyeiket az utasok szükség esetén át tudják foglalni. Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Eddig marad velünk a reptereken uralkodó káosz a Heathrow-főnök szerint
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Káosz az európai reptereken – folyamatossá váltak a poggyászeltűnések
A jó élet Ács Gábor 8 perc olvasás
Forbes 1×1: kitört a légikáosz, mit tehetünk ellene, hogyan utazzunk?

Előzmények

A Heathrow repülőtéren július közepén vezettek be napi utaslimitet – ez napi 100 000 főt jelent–, ami a reptér vezérigazgatója szerint akár jövő nyárig fennmaradhat. Az intézkedés bevezetésétől a hosszú sorok csökkenését, a járattörlések megszűnését és csomagszállítás körüli problémák megoldását várják. A repülőtér a többi légitársaságtól is azt kérte, hogy korlátozzák az eladott repülőjegyek számát, ugyanis a Heathrow becslése szerint

most a legtöbb légitársaság a szükséges földi személyzet csupán 70 százalékával rendelkezik, ami rendkívül megnehezíti a gördülékeny kiszolgálást.

A világ repterein kialakuló káoszról már korábban is írtunk, a helyzet július közepére vált igazán súlyossá, amikorra napi szinten rendszeressé váltak a poggyászeltűnések, járattörlések és a többórás késések. Nehézségekkel a Budapestről utazóknak is számolnia kell.

The post Szünetel a jegyeladás az egyik legnagyobb légitársaságnál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés