:
Breaking News

Újabb rezsiemelés, de most a Molnál

Újabb rezsiemelés, de most a Molnál

Jogi kiskapus zsugorinfláció: kisebb, de drágább gázpalackok.

Az ugytudjuk.hu birtokába jutott egy levél, amit a Mol küldött ki partnereinek arról, hogy augusztus 8-tól már csak a nem rezsicsökkentett, 10,9 kilós PB gázpalack lesz elérhető a kúthálózatnál.

Mit írnak?

„Az elmúlt hónapokban felborult az egyensúly a PB gázpalackok piacán, emiatt jelentősen megnőtt a kereslet a Mol által forgalmazott 11,5 kg-os PB palackok iránt. Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az ellátást az ország minden pontján, minden vásárlónknak, és elejét vegyük komolyabb ellátási problémák kialakulásának.

Ezért vált szükségessé az újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalack bevezetése”

– áll a levélben.

Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Tényleg hiány lesz gázból a télen? A szakértő válaszol
Pénz Somogyi Szonja 6 perc olvasás
Tomboló nyár és új rezsi: erre figyelj, ha már a légkondit se mered bekapcsolni

A számok

A 11,5 kilós palack árát a rezsicsökkentés szabályozta, 5 ezer 175 forintot kell érte fizetni. Az ugytudjuk.hu által talált árak alapján 7 ezer 800 forint körül mozog egy 10,9 kilós palack ára.

Előzmények

A szabályozás kikerülésére eddig is volt példa.

Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos még márciusban jelezte, hogy hamarosan zárul a jogi kiskapu, hiába próbálnak kibújni a gázpalackok gyártói a rezsicsökkentés szabálya alól.Mivel a jogszabály szerint a 11,5 kilogrammos PB-gázpalackok esnek a hatósági árszabályozás hatálya alá, ezért néhány vállalat 10,9 kilogrammos kiszerelés gyártásába kezdett, így emelhetett a gáz árán – tette hozzá akkor a rezsibiztos.

Ezek szerint mégsem készült el a szabályozás, hiszen a levél alapján már a Mol is ezt az utat választja az árak emelésére.

The post Újabb rezsiemelés, de most a Molnál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés