:

Fontos bejelentés az MVM-től az óraállás bediktálásáról

Az augusztus 1-jétől életbe lépő új rezsiszabályok miatt változtattak.

Eredetileg e hét péntekig kellett volna bediktálnia az óraállást azoknak az MVM-ügyfeleknek, akik ez alapján fizetik a számláikat. Az átlag felett fogyasztók közül vélhetően sokan térnek át erre az elszámolásra, így sokkal több ügyfélnek kellett diktálnia most, augusztus elején.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja

– jelentette be a társaság. Kiemelték, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban.

Az ügyfélszolgálatok nagyon leterheltek, de telefonon és online is el lehet intézni viszonylag egyszerűen és gyorsan a diktálást, ráadásul ezeken a csatornákon keresztül 0-24 órában lehetőség van elvégezni a műveletet.

Mi van, ha valaki nem diktál a határidőn belül?

Aki augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóra állását, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik, és a július 31-ig elfogyasztott és az augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

The post Fontos bejelentés az MVM-től az óraállás bediktálásáról appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés