:

Top 10: ezekért a rezsispóroló termékekért rohanták le a Vaterát

Top 10: ezekért a rezsispóroló termékekért rohanták le a Vaterát

Medence? Mobilklíma? Ugyan már, inkább cserépkályha és sparhelt!

A múlt hét tíz leggyakoribb keresőkifejezéséből öt kapcsolatba hozható a takarékoskodás és rezsispórolás valamely formájával – közölte a Forbes.hu-val a Vatera online piactér.

Tavaly ilyenkor természetesen nyoma sem volt ezeknek a kategóriáknak a top 10-ben, kivéve a kerékpárt, ami most is és az előző év azonos hetén is éllovas volt. 2022. harmincadik hetében viszont rengetegen kerestek cserépkályhát, sparheltet, napelemet és elektromos rollert is a Vaterán.

Nyár ide, kánikula oda, a medencék és mobilklímák iránti érdeklődés visszaszorult.

Vélhetően sokan a gépkocsi kiváltása céljából keresnek elektromos rollerre, mivel ez a kifejezés sem tavaly ilyenkor, sem az előző héten nem volt benne a top 10-ben.

Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Kánikula van, a rezsiszabályok miatt mégis a cserépkályha az egyik legkeresettebb termék
Üzlet Forbes 4 perc olvasás
Lecserélnéd a rezsi miatt a villanyfűtést? Hiány van a helyettesítő termékekből
A jó élet Szalai Péter 2 perc olvasás
Izzó aszfalt, tűzforró autók, olvadó műfű: hőkamerával jártuk körbe Budapestet a gyilkos kánikulában

A toplista

Top 10 keresés a Vatera.hu oldalon a 2022-es év 30. hetében. Félkövérrel szedve a háztartások költségeinek csökkentéséhez kapcsolható keresőkifejezések.

kerékpársparheltMatchboxnapelemcserépkályhaLegogombfocielektromos rollerkanapéforma-1 jegy

Előzmények

Korábban mi is írtunk arról, hogy az új rezsiszabályok bejelentése után konkrétan megrohanták a kályhák és kandallók értékesítésével foglalkozó cégeket és webshopokat azok, akiknél nincs gáz, hanem csak villannyal fűtenek. Hiány is lett a helyettesítő termékekből.

A Vatera már két hete is viccesen megjegyezte, mennyire „abszurd csoda”, hogy az év legmelegebb időszakában egymás mellett tűnik fel a medence és a cserépkályha a keresőszavas toplistán. Mindeközben megugrott a lakossági érdeklődés a napelemrendszerek iránt is, szó szerint egyik napról a másikra.

Nemrég a 40 fokhoz közeli gigakánikulában mi is körbejártuk Budapestet hőkamerával, látványos, de azért rémisztő képek születtek.

The post Top 10: ezekért a rezsispóroló termékekért rohanták le a Vaterát appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés