:
Breaking News

Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese már a hetedik közös filmjére készül – íme a részletek

Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese már a hetedik közös filmjére készül – íme a részletek

Pedig még a hatodikat sem mutatták be. Maradt a tech óriás berkein belül a legendás páros.

David Grann most íródó ismeretterjesztő könyvéből, a The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murderből készít adaptációt Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese – írta meg a The Hollywood Reporter még múlt hét pénteken.

A részletek

A tengerentúlon jövő tavasszal megjelenő könyv jogait az Apple kaparintotta meg. A projekt kreatív kulcsfigurái a szintén Apple-gondozású, szintén DiCaprio-Scorsese-filmből, a Megfojtott virágok készülő filmadaptációjából érkeznek.

A rendező természetesen a Taxisofőr, Az ír és még megannyi klasszikus Oscar-díjas filmese, Scorsese,A visszatérő című filmmel szintén Oscar-díjas DiCaprióé pedig a főszerep.

Mindketten producerként is részt vesznek a munkálatokban.

Üzlet Forbes 6 perc olvasás
Hiába kapott Oscart az Apple, nagy gondok vannak nála
A jó élet Vaszkó Iván 6 perc olvasás
Oscar-nyertesek: történelmi legjobb film, magyar díjazott és egy sokkoló saller Will Smithtől
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Nagyon rosszul járt a Netflix, és nagyon örül neki

A történet

A Wager története az 1740-es években játszódik és egy angol hadihajó legénységéről szól. A spanyolok üldözése közben szenvednek hajótörést Patagónia egyik szigetén. Harminc túlélő ér haza, de hónapokkal később jön még három, akik lázadással vádolják a többit.

Ki kell tehát deríteni, mi történt igazából a szigeten.

DiCaprio és Scorsese

A filmes és a színész, mondjuk ki, ikonikus duóvá váltak Hollywoodban. Az elmúlt huszonöt évben hat közös filmen dolgoztak már: New York bandái, Aviátor, A tégla, Viharsziget, A Wall Street farkasa, valamint a bemutatásra váró Megfojtott virágok-film.

Ez utóbbi épp az utómunkálatoknál tart, hivatalos mozis vagy streaming bemutatódátuma viszont még nincs.Az oszázs indiántörzs tagjainak 1920-as évekbeli rejtélyes haláláról szóló bűnügyi drámában Robert De Niro is fel fog bukkanni.A Megfojtott virágoknak különlegessége, hogy a Paramount filmstúdió mellett az Apple TV+ streamingszolgáltató is társforgalmazója lett a filmnek, amikor beszállt a finanszírozásba.Emiatt sem valószínű, hogy rögtön streamingen mutatkozna be a darab. Sőt, a Deadline értesülései szerint talán majd jövőre Cannes-ban debütálhat a kétszázmillió dollárból készült film, kihagyva ezzel a soron következő Oscar-szezont.

Az Apple filmstúdiója

Az Apple idén csinált streamingtörténelmet, mikor az Apple TV+-on forgalmazott CODA-val a legjobb film Oscarját nyerte meg a tech óriás, beelőzve ezzel a kategóriában a Netflixet és társait. Igen ám, de nemrég egy cikk házon belül elég komoly gondokról, kiszámíthatatlan működésről és emberhiányról számolt be.

A borítóképen Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio Rómában 2010. február 8-án, amint a Viharsziget címá filmjüket népszerűsítik.

The post Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese már a hetedik közös filmjére készül – íme a részletek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés