:

Újabb hetilap kerül le a polcokról

A Pesti Hírlapnak is kijár a jól megérdemelt nyári szünet. A kiadó azt írja, az egykori napilap csak nyugovóra tért.

Milkovics Pál és Schabi Michaeli érdekeltségében lévő Michaeli, Schwartz & Brit Media úgy döntött, hogy heti formában is szünetelteti az ingyenes Pesti Hírlap megjelentetését – tudta meg a Media1. Ugyanez a cég felel a 168 Óra és az ELLE magazin kiadásáért is.

Trencséni Dávid, a kiadó hírigazgatója a következő okokat említette meg a Media1 érdeklődésére:

A nyári szabadságolások miatt kevés olvasójuk van Budapesten, így azokat a terjesztőpontokat is elkerülik, ahol eddig az újság elérhető volt.Trencséni szerint külföldön sem ritka az, hogy egy ingyenes lap átmenetileg szüneteljen bizonyos időszakokban. Több ebből A felhatalmazás nagy, a pénz kevés – miért szervezik át a kormányközeli médiát? Az ELLE és a 168 Óra tulajdonosi körébe vásárolta magát egy kormányközeli üzletember

A hírigazgató ugyanakkor azt mondja,

szeptember első péntekén ismét kezükbe vehetik az olvasók a Pesti Hírlap friss számát.

Szép álmokat, Pesti Hírlap!

A Media1 a Pesti Hírlap online felületéről is érdeklődött, mivel az sem frissült július közepe óta. Trencséni erre azt felelte, hogy jelenleg is fejlesztik az oldalt, de technikai problémák lassítják azt egy túlterheléses (úgynevezett DDoS) támadás következményeként.

A lap megjelenését egyszer már felfüggesztették és csak interneten volt elérhető. Egy idő után aztán visszatért a napilapos megjelenéshez, de idén tavasszal gazdasági okok, a nyomdai költségek, a papír árának drasztikus megugrása miatt heti egyszeri megjelenésre álltak át.

A Pesti Hírlap online felületén azt írják, a lap jelenlegi nyári álmot alszik.

The post Újabb hetilap kerül le a polcokról appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés