:

Budapest egyik legnagyobb parkja újulhat meg végre

Budapest egyik legnagyobb parkja újulhat meg végre

A főpolgármester bejelentette, hogy kiírták a tervpályázatot a város legnagyobb zöldfelületi rehabilitációjához.

Megújulhat végre az évtizedek óta pusztuló Népliget. A csomópont egyik oldalán felépült az új Fradi-stadion, a szupermodern MVM Dome sportcsarnok, megújul a metró és épülnek az újgenerációs irodaházak is, de az ezekkel szemben elterülő zöldterület, maga a liget évtizedek óta egyre rosszabb állapotba került.

Elindul a Népliget, Budapest egyik legnagyobb és talán legrosszabb állapotú parkjának a megújítása – jelentette be Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Az új Népliget stratégiai terve. Forrás: Fővárosi Önkormányzat

Így újul meg a Népliget

széles körű lakossági bevonással, állami szereplőkkel, valamint kerületi önkormányzattal együttműködésben elkészült Népliget stratégiai terve. „A cél egyértelmű: zöldfelületi értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a Népliget fénykorát idéző, sokszínű, élettel teli közösségi tér váljon.”Második kör: tájépítészeti ötletpályázat kiírása. Itt dől el, hogy pontosan, hogy néz majd ki a liget. A főváros korrekt piaci versenyt szeretne. A főváros a klímaváltozás miatt is fontosnak tartja, hogy kevesebb beton és térkő, de annál több zöld kerüljön az új parkba.

Az ötletpályázat részletei itt érhetőek el.

Több ebből Budapest egyik legnagyobb parkja újulhat meg végre Gázpiac: nálunk volt a legmagasabb az ár, de hogy állnak most a tározóink?

The post Budapest egyik legnagyobb parkja újulhat meg végre appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés