:
Breaking News

Privát szigetet bérelnél a nyaralásodhoz? Nem is olyan elérhetetlen, mint hinnéd

Privát szigetet bérelnél a nyaralásodhoz? Nem is olyan elérhetetlen, mint hinnéd

Ha elsőre azt gondolnád, a privát sziget-privát szállás konstrukció a luxusról szól, néhány kivételtől eltekintve tévedsz. A főként Skandináviában népszerű szállástípus a legtöbb esetben a lassú életre és a befelé figyelésre motivál, és meglepően jó ár-érték arányban elérhető (pláne, ha többen osztjátok el a bérlés díját). Mutatunk pár opció, ami jó alternatíva lehet, ha igazán különleges kikapcsolódásra vágysz.

Luxus világítótorony Horvátországban

Horvátországban több szigetszállás is elérhető, de egyértelműen a világítótoronyból kialakított luxusrezort a legnagyobb dobás. A Korkyra világítótorony 1871-ben épült Vela Sestrica szigetén, és közel 200 évig érintetlenül állt, amíg egy vállalkozó kedvű, dubrovniki teniszoktató meg nem látta benne a nagy lehetőséget. A kastély jellegű építményt durván felújították, medencét kapott, és most luxusapartmanként üzemel. A szigeten van jól felszerelt home office állomás és termálfürdő is, ha pedig hiányozna a pezsgő élet és a társaság, motorcsónakkal pár perc alatt átreppenhetsz a népszerű Korcula-szigetre.

Ennyibe kerül: 464 545 Ft éjszakánként, itt tudod lefoglalni.

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában Forrás: Airbnb (5 kép)

Skandináv házikó Finnországban

A finn vendéglátó, Menni kéthektáros birtokán két skandináv stílusú, kedves kis faház várja az érdeklődőket. A szállás maga jól felszerelt és otthonos, de nélkülözi a felesleges luxust, így leginkább azoknak ajánljuk, akiket a csend és a természet szeretete vonz az elszigetelődésben. A házikókban ugyanis nincs folyóvíz, mosásra és fürdésre a tengert és az esővizet ajánlják, a meleget fatüzelésű kandalló, az áramot napelem termeli, a vizet pedig a szaunában melegítik fel. Cserébe viszont megkapod minden idők legvendégszeretőbb vendéglátóját, aki a referenciák alapján a tenyerén hordoz majd: jógaórát tart, bemutatja a helyi gasztro különlegességeit, élőzenés tábortüzes estét szervez, hajókirándulásra visz, és ha kell, plusz lakóhajót hozat a haverjaidnak, akik már nem fértek el a szigeten.

Ennyibe kerül: 87 695 Ft éjszakánként, itt tudod lefoglalni.

+ 3 kép a galériában + 3 kép a galériában Forrás: Airbnb (6 kép)

Apró meseház Norvégiában

Szintén a skandináv életérzés szerelmeseinek kedvez

a mindössze 10 négyzetméteres kis faház, amihez nem mellesleg egy 10 ezer négyzetméteres, vadregényes privát sziget is tartozik.

A bérbeadó házaspár legalább annyira figyel a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra, mint az exkluzivitásra: a kis faház tetejére napelemeket szereltek, a fürdéshez tisztított esővizet használnak, az off-grid szerkezet pedig arra biztat, hogy tarts digitális detoxot legalább a nyaralásod ideje alatt.

Ennyi kerül: 118. 278 Ft éjszakánként, itt tudod lefoglalni.

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában Forrás: Airbnb (5 kép)

Kastély Spanyolországban

Ha melegebb terület felé vennéd az irányt, Spanyolország egyetlen privát kézben levő szigetén is megszállhatsz. Az egyhektáros területen egy régi kastély áll, amiben négy hálószoba és négy fürdőszoba áll rendelkezésre körülbelül nyolc vendég számára. A képeket elnézve itt csak attól félnék, hogy eltévedek: az épület sem kicsi, de a hozzá tartozó szőlősben valószínűleg gond nélkül meg lehet tenni az ajánlott napi tízezer lépést. Maga a kastély – mondjuk úgy, autentikus hangulatú – ha a modern és letisztult designt szereted, valószínűleg túl kaotikus lesz neked.

Ennyibe kerül: 379 221 Ft éjszakánként, itt tudod lefoglalni.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában Forrás: Airbnb (7 kép)

Filmbeillő családi ház a francia riviérán

A Côtes d ‘Armoron elterülő miniszigetet többek között „ékszerdobozként”, „valódi gyémántként” és „földi paradicsomként” is jellemzik a vendégek. A fotókat elnézve valóban egy kosztümös francia filmbe illik Catherina Airbnb-je, ami 15 hektáros területen, 7 hálószobájával körülbelül 15 vendég befogadására alkalmas. A szállás nagyon felszerelt – pingpongtól kezdve zongorán át kerti sütögetőig minden van –, de valójában már csak azért is érdemes odautazni, hogy egy héten át a francia riviéra azúrkék vizében vagy a virágoskertben gyönyörködj. Ha csak egy galériát lapozol végig ebben a cikkben, az ez legyen!

Ennyibe kerül: 697.220 Ft éjszakánként, itt tudod lefoglalni

Vadregényes lombház Norvégiában

Személyes kedvencem az a norvég kis sziget és a hozzá tartozó lombház, ami simán lehetett volna Wes Anderson Holdfény királyságában Suzy és Sam búvóhelye. A fiddani tulajdonos feltett szándéka volt egy olyan szálláshely kialakítása, ami szinergiát alkot természetes környezetével. Megépítéséhez minden alapanyagot a helyi erdőből szereztek be, működését pedig fenntartható szempontok alapján tervezték meg. Az apró lakás a lassú és pazarlásmentes életre biztat, és egyben bemutatja, hogy felesleges kacatok és energiafelhasználás nélkül, kis területen is élhetünk komfortos életet. Bár az ittléthez kissé ki kell képni a komfort zónánkból, az izgalmasan kialakított, mesébe illő szerkezet mindenért kárpótol.

Ennyibe kerül: 201. 383 Ft éjszakánként, és itt tudod lefoglalni.

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában Forrás: Airbnb (5 kép)

Tiny-home egy svéd szigeten

Többször is átgörgettem a svéd szálláshely felett, mire végre szemet szúrt a különlegessége. Első rénézésre egy túlárazott kis horgászvityillónak tűnik Tomas Airbnb-je, aztán, ha mélyebbre ásol, kiderül, hogy valódi álom ez a szállás. Meglepően tágas és felszerelt beltér, szauna, jakuzzi, kajak, tűzrakóhely és természetesen óriási strand várja a vendégeket, akik – a referenciák alapján – szinte kivétel nélkül vissza akarnak térni a pecóba. És akkor azt még nem is mondtuk, hogy a szigetről pár perc alatt elérhető a svéd szárazföld, szóval akkor sem kell stresszelned, ha éppen elfogyott a szalonna a nyársról.

Ennyibe kerül: 237 023 Ft éjszakánként, itt tudod lefoglalni.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában Forrás: Airbnb (7 kép)

The post Privát szigetet bérelnél a nyaralásodhoz? Nem is olyan elérhetetlen, mint hinnéd appeared first on Forbes.hu.