:

Sárgabarackos, tejmentes, fitt és finom? Van ilyen torta!

Sárgabarackos, tejmentes, fitt és finom? Van ilyen torta!

Már sokan beraktároztak a kamrájukba, hűtőjükbe az idei zamatos sárgabarackokból vagy az azokból készült püréből, lekvárból, kompótból. Ez a finom gyümölcs a mindennapi ételeink illetve azok összetevői közé tartozik.

Azonban számos innovatív, fitt és egészséges ételhez, akár édességhez is felhasználható.

“A tejmentes, paleo, keto táplálkozásba illeszkedő ToTu termékek gyártójaként élvezzük, hogy ennyi különleges és ízletes étel receptje kerül megosztásra túró, cukrászati krém, tejföl helyettesítő, tojásfehérje alapú termékeinkből. Ezek a receptek ráadásul a szezonalitást is követik. Ilyen Szabó Anita, gasztroblogger sárgabarackos ToTu torta receptje is, melyet bátran ajánlunk a nyári, könnyed ebédek zárására vagy vendégfogadásra is” – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékcsalád fejlesztője.

A tojásfehérje és a sárgabarack kombinálása, más egészségtudatos összetevőkkel különösen egészséges, a modern táplálkozási trendeknek megfelelő ételeket eredményez.

Sárgabarackos ToTu torta

Hozzávalók:

A zselés betéthez: 20 dkg sárgabarack püré, 2 dkg eritrit, 4 gramm pektin, 5 dkg aszalt sárgabarack

Az alaphoz: 6 dkg bármilyen, a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édesmorzsa, 1 teáskanál holland kakaó, 3 dkg folyékony kókuszolaj

A ToTus réteghez: 30 dkg ToTu, 5 dkg eritritol, 30 dkg sárgabarack püré, 4 lapzselatin (vagy 7 g por), fél dl forró víz

A tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál folyékony kókuszolaj

A zselés betéthez a pürét forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet, majd az apróra vágott aszalt sárgabarackot is. Még két percig főzzük. Háztartási fóliával bélelt 16 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük. Rátesszük a megdermedt zselét.

A ToTus réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, befedjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Tipp: Miután eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát, forró vízbe mártott késsel egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét, folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás után mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post Sárgabarackos, tejmentes, fitt és finom? Van ilyen torta! appeared first on BellaCafe.hu.