:

Betonbunker, hobbitlak, daru − 8 extrém Airbnb-szállás, nem is olyan drágán

Betonbunker, hobbitlak, daru − 8 extrém Airbnb-szállás, nem is olyan drágán

Van, aki kinéz egy izgalmas várost, aztán kiválasztja a szállást, és van, aki előbb szállást választ, és csak aztán nézi meg, hova utazik érte. Az utóbbi állítás blődségnek tűnhet elsőre, pedig van, amikor nagyobb élmény bent maradni, mint kimozdulni. Íme 8 extrém Airbnb-szállás.

Üstökös egy francia lombházban

Bár a házigazda, bizonyos Gaspard nem árul el túl sokat a szállásáról, a referenciák és a fotók alapján összeraktuk, hogy működhet ez az elképesztő épületegyüttes. A nagy gömbben található a hálószoba, a kis lombházban a konyha, a vécé és a jakuzzi, a tábor területén pedig öko-hüttéket helyeztek el privát zuhanyzókkal. Az ökotudatos szállás egyébként Svájc és Franciaország határán, egy meglehetősen békés és csendes kis erdőben rejtőzködik − szóval átutazóknak különösen ideális választás lehet.

Ennyibe kerül: 140 000 Ft /éj

Itt tudod lefoglalni.

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában

Arany focilabda Angliában

Nem kell nagy focirajongónak lenni ahhoz, hogy első látásra beleszeress a walesi labdaházba. A treepodot a híres Jag Virdie tervezte, akinek a nevéhez többek között a Bentley és a Maclaren dizájnja is fűződik, és azon első autonóm otthonok egyike, amik önfenntartó módon működnek. A szállás legfőbb varázsa az egyszerűségében rejlik. A szállásadó azt tanácsolja, a térerő és az internet görcsös keresgélése helyett inkább menj éjszakai csillagnéző túrára, hallgasd a környék állatainak hangját, vagy süss valami finomat a tűzrakóhelyen. Ez a hely remek választás, ha digitális detoxra vágysz.

Ennyibe kerül: 88 000 Ft /éj

Itt tudod lefoglalni.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

Űrhajó-szoba Rotterdam közepén

Az űrhajószoba − amit valójában rozmárnak neveznek a helyiek − sokkal több annál, mint amennyinek elsőre tűnik. Ahogy leírásban jellemzik, kisebb, mint egy miniház, izgalmasabb, mint egy sátor, és innovatívabb, mint egy luxuskemping.

A pici kabin kizárólag újrahasznosított anyagokból készült, hasát egy holland farmról származó megfáradt silóból készítették, ajtaja pedig mindkét oldalról zárható.

A kabin otthonát adó Culture kempingben minden megtalálható, ami a szobába már nem fért be: itt van kényelmes fürdőhelyiség, konyha, nagy, virágos udvar, dolgozóállomás, közösségi tér és grill is. Bár a kemping csendes és természetközeli, Rotterdam városközpontja mindössze 10 percre van, és a Maas folyóhoz is lesétálhatsz innen.

Ennyibe kerül: 42 000 Ft /éj

Itt tudod lefoglalni.

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában

Láthatatlan ház Észtországban

Hmm, jó lenne egy szállás, ahova elmenekülhetnek az emberek a nagyváros zajától, de közben meg nem szeretnék belerondítani a természet szépségébe − valami ilyesmi fogalmazódhatott meg a tervező fejében, amikor megálmodta azt a tükrökből és fából készült láthatatlan házat, amit a nyugat-észt erdőben helyezett el. A kommentek alapján elsőre nehéz megszokni, hogy a hálódból és a fürdőből úgy látsz ki az erdőbe, mintha semmi sem választana el a természettől, holott kívülről lehetetlen belátni az amúgy minimalista dizájnnal megtervezett helyiségekbe. Azt hiszem, ilyen lehet a természet lágy ölén aludni úgy, hogy nem kell attól félned, hogy bogarak másznak a ruhádba.

Ennyibe kerül: 100 000 Ft /éj

Itt tudod lefoglalni.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

Beton földhajó a kősivatagban

Bár eredetileg csak európai szállásokat terveztem a cikkbe rakni, nem mehetek el szó nélkül a Star Warsba és Stranger Thingsbe illő beton és földkabin mellett. A sivatagi környezetben elhelyezett brutalista építmény kívülről enyhén szólva sem csalogató − gyakorlatilag kivégzések helyszíne is lehetne −, belülről viszont modern, kényelmes és teljes mértékig önfenntartó. A kunyhó befogja és újrahasznosítja az esővizet, saját elektromosságot termel, és bár hivatalosan off-grid, azért a hűtőszekrény, a tévé, a sütő, az elszívó, az óriáskád, a mosógép és a router elfért benne. Bár a földhajó csak egy-két éve épült, népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint a közel 700 ötcsillagos visszajelzés a vendégektől.

Ennyibe kerül: 87 000 Ft /éj

Itt tudod lefoglalni.

+ 3 kép a galériában + 3 kép a galériában

Luxus építőkockák Spanyolországban

A spanyol-mexikói tervezőpáros, Cadaval és Solá-Morales úgy álmodta meg a luxus kockavillát, hogy az túlontúl letisztult dizájnja ellenére is illeszkedjen a természet adottságaihoz. A szabályos kockák a sziklákat idézik, a hatalmas, egész falas ablakok legfőbb célja pedig, hogy a vendégek minél többet lássanak a tengerből, és minél több természetes napfény világítsa be a szobákat. A 4 hálószobás otthon egyébként 10 vendég elszállásolására alkalmas, és még egy nagy medence is tartozik hozzá. Ha lusta lennél lebattyogni a partig (ami amúgy maximum két percre van), itt is hűsölhetsz naplementenézés közben. Ha pedig az építmény önmagában nem ejtene ámulatba, a környék megteszi helyette:

lábainál az óceán, tőle északra egy kedves kis halászfalu, környékén pedig a Cap de Creus nemzeti park fekszik.

Ennyibe kerül: 240 000 Ft /éj

Itt tudod lefoglalni.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

Hobbitház Walesben

Bár a listánk elemei közül a hobbitház a legkevésbé előkelő, és feltehetőleg a legkevésbé agyontakarított, a Gyűrűk Ura- és Hobbit-rajongók bakancslistájának kötelező eleme lehetne. Walesben nem ez az egyetlen boszorkányház, de mind közül egyértelműen ez a legjobban felszerelt és egyben a legautentikusabb. A vendégek visszajelzéseiből ki is derül: a tisztaság csak azért kapott 4,6-os értékelést, mert egy földbe vájt kunyhó esetében az 5-ös egyszerűen nem lenne reális. A komfortot szalmabálák, főzőlap, komposztvécé szolgálja, és bár wifije nincs, a térerő és a hálózati áramforrás a távmunkát is lehetővé teszi. Plusz érdekesség, hogy a kuckó egy 40 hektáros erdőben található, ahol az üzemeltető család permakultúrás gazdaságot és kempinget tart fenn.

Ennyibe kerül: 57 000 Ft/éj

Itt tudod lefoglalni.

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában

Daruba épített lakás Amszterdamban

Valószínűleg nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom: simán elsétálnék úgy a daru mellett, hogy még csak fel sem merül bennem a gyanú, hogy ebben esetleg lakik valaki. Pedig az amszterdami Airbnb-nek jó előre tele a naptárja, a vendégek pedig 4,87-es értékelést adtak neki átlagban (de mint tudjuk, az 5 csillag gyakorlatilag nem is létezik az oldalon). A fotók megtévesztőek a lakás méretét illetően. A leírásból kiderül, hogy egy háromemeletes, meglehetősen tágas otthonról van szó, aminek minden helyiségét a minimalista luxusra törekedve rendezték be. Az építészet iránt érdeklődőknek valódi csemege lehet egy ennyire ipari, és ennyire természetközeli helyen megszállni egyszerre.

Ennyibe kerül: 210 000 Ft/éj

Itt foglalhatod le.

+ 3 kép a galériában + 3 kép a galériában

The post Betonbunker, hobbitlak, daru − 8 extrém Airbnb-szállás, nem is olyan drágán appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés