:
Breaking News

Hivatalos: át fog alakulni az HBO Max, íme a részletek

Hivatalos: át fog alakulni az HBO Max, íme a részletek

Nálunk idén tavasszal indult a platform, nem is olyan soká viszont új világ jön. Az HBO Max-dráma sokadik köre következik.

Epekedve várta az iparág az HBO Maxot is birtokló Warner Bros. Discovery második negyedéves jelentését, hiszen nincsenek épp csendes hetei a streamingszolgáltatónak. David Zaslav cégvezér vezényletében több dologra is kitértek csütörtökön, alább röviden összefoglaljuk a lényeget.

Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Hat friss film tűnt el az HBO Maxról – nagy bejelentések jöhetnek
Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Újabb HBO Max-őrület: kukáznak egy szinte teljesen kész, 90 millió dolláros filmet
Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
HBO Max: Nem gyártunk több magyar tartalmat
Az HBO prémium kábeladó, valamint az HBO Max és Discovery+ streamingszolgáltatók előfizetőszáma együttesen 1,7 millióval nőtt a múlt negyedévben, 90,4 millió előfizetőről 92,1 millióra. Igen ám, ebből viszont az amerikai tábor 300 ezerrel csökkent. Az első negyedévet az HBO és HBO Max 76.8 millió előfizetővel zárta, de akkor még nem jelentették őket egyben az ismeretterjesztő platform számaival, hiszen még a Warnermedia és a Discovery összeolvadása sem zárult le.Immár hivatalos, hogy az HBO Max és a Discovery+ 2023 nyarától új szolgáltatóvá egyesül. Azt még nem tudni, mi lesz a neve és mennyiért fog futni, de lesz rajta élő műsor is, valamint gondolkoznak egy ingyenes, de reklámokkal teli előfizetési csomagon is. 2023 nyara az Egyesült Államokra vonatkozik, Európában (így itthon is) 2024 elején váltanák le az HBO Max-országokban a szolgáltatót.Ami az HBO Maxon elérhetetlenné tett filmeket, sorozatokat, vagy az akár olyan törölt projekteket illeti, mint amilyen a streamingexkluzívnak szánt, de elkaszált Batgirl is volt: Zaslav azt mondta, meg kellett hozniuk pár agresszív döntést, hogy a korábbi Warner-cégvezetés streamingfilmes szemléletét mederbe tereljék. A Batgirl szerintük azon negatív példák egyike, melyek az új stratégiai irányba már nem illettek bele, mert nem tudnak stabil anyagi megtérülést biztosítani.Ugyanakkor Zaslav cáfolta azokat a pletykákat, miszerint megvágnák az HBO Max-tartalmak fejlesztésére szánt erőforrásokat. Sőt, úgy fogalmazott, a következő egy évben „drámaian” többet fognak költeni HBO és HBO Max fronton egyaránt. (Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kábeladót és a streamingszolgáltatót nem szabad összemosni, két külön divízió az anyacégben belül).Kiemelt hangsúlyt fektetnek a DC-képregényfilmek (Batman, Superman, Wonder Woman és társai) jövőjére is. Külön kreatív csapatot fognak állítani a franchise következő tízéves tervére, ihletül természetesen a rivális Marvel Moziverzum fog szolgálni.

The post Hivatalos: át fog alakulni az HBO Max, íme a részletek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés