:

Öt szabadtéri koncert, ahol méltó módon ünnepelhetjük a nyár utolsó hónapját

Öt szabadtéri koncert, ahol méltó módon ünnepelhetjük a nyár utolsó hónapját

Senkit sem akarunk pánikoltatni, de naptári idő szerint már csak egy hónap van vissza a nyárból. Bár a szabadtéri koncerthelyszínek programkínálata szerencsére ősszel is kitart még, hiba lenne elmulasztani augusztus legígéretesebb programjait. Mutatjuk, mik ezek.

Lamb of God, Kreator – Barba Negra, augusztus 10.

Ugyan Randy Blythe már elmúlt 50, de még mindig ott van a pokol a torkában

. 12 év után játszik újra Magyarországon a groove-os death metal egyik legnagyobb húzóneve, a Lamb of God. Legutóbbi, Lamb of Godra keresztelt stúdiólemezük, 2020 júniusában jelent meg, de a járvány miatt azóta sem sem tudták rendesen bemutatni élőben. Most a Barba Negrában hangzanak el a komoly szakmai babérokat learató album számai az olyan klasszikusokkal karöltve, mint a Walk with Me in Hell vagy a Laid to Rest.

Ízelítő:

A richmondi groove isteneivel karöltve érkezik a Barba Negra színpadára a Kreator. A teuton thrash veteránok friss lemeze, a Hate über alles júniusban jelent meg, a banda épp intenzíven turnéztatja. A frontember Mille Petrozza azt mondta a friss anyag zenei irányáról: „Ez most határozottan más. Nehéz leírnom, de azt hiszem, hogy ismét határozottan thrashesebb.”

Az idén épp 40 éves banda jó példája, hogy az öreg trasher nem vén trasher.

Ízelítő:

Bohemian Betyars – Akvárium Terasz, augusztus 23.

Evés, ivás, duhajkodás, szerelem és sírva vigadás – a Bohemian Betyars az a zenekar, ami sosem okoz csalódást, ha egy olyan koncertre vágyom, ahol kiadhatom a feszkót és rongyosra táncolhatom a cipőm. Sőt, náluk még az sem zavar, ha leöntenek sörrel és berántanak a pogóba – ezen közepesen kellemetlen elemek nélkül talán nem is lenne olyan autentikus a balkán-cigány-magyar életérzés, amit a srácok közvetítenek. Tök jó, hogy a nyár végét velük (is) búcsúztathatjuk. Egyelőre még nem látom tisztán, hogy férnek majd el az Akva Teraszán, de az biztos, hogy az amúgy ingyenes esemény telt-teraszt csinál majd.

Ízelítő:

Anima Sound System, Kobuci, augusztus 25.

Vannak olyan stabil és biztonságos pontok a magyar zenei életben, amilyen az Anima Sound System is. Már senkinek sem mond újat a nevük, ennek ellenére mindig megbízható választás jegyet váltani a koncertjeikre.

Pláne, ha az az egyetlen klubkoncert az egész nyáron – ahogy ez a Kobuciban is lesz.

Ráadásul a lassan 30. születésnapját ünneplő zenekar idén új lemezzel rukkolt elő. Az augusztus 28-ai eseményen elhangzanak majd dalok a Szomnakunoról – bizonyítva, hogy Priegerék még mindig képesek a megújulásra – , de helyt kap a repertoárban az összes olyan klasszikus is, mint a 68 vagy a Tedd a napfényt be a számba.

Ízelítő:

Tash Sultana – Budapest Park, augusztus 28.

Elsőre talán furcsán hangzik egy mondaton belül a lo-fi, az R&B és a pszichedelikus rock, de Tash Sultana most már három albummal bizonyította, hogy igenis működnek együtt. De ha ennyitől még nem hinnél neki, ott vannak referenciaként a Milky Chance-szal és Matt Corby-val felvett dalai is. Őket sajnos nem hozza magával Budapestre, de az mindenképp ígéretesen hangzik, hogy korábbi szólókarrierét nagyzenekaros felállása bővítette a turné kedvéért.

Ízelítő:

Pixies – Budapest Park, augusztus 30.

Megvan az a jelenet a Harcosok Klubja végén, amikor Edward Norton és Helena Bonham Carter egymás kezét fogva nézik végig, ahogy összeomlik a világ? Ha igen, akkor valószínűleg a te fejedben is megszólalt már a Where is my mind című dal, ami amellett, hogy hozzájárult a jelenet ikonikusságához, bemutatta a Pixiest zenekart egy szélesebb közönség számára is. A jó hírünk pedig az, hogy szerencsére nem egyszámos bandáról van szó, a Pixies rengeteg más kultikussá vált számot adott ki 30 éves karriere során – augusztus 30-án pedig pályafutásuk során először Magyarországon is eljátsszák ezeket.

Ízelítő:

The post Öt szabadtéri koncert, ahol méltó módon ünnepelhetjük a nyár utolsó hónapját appeared first on Forbes.hu.