:

Megszűnik az HBO Max, új streaming veszi át a helyét

Megszűnik az HBO Max, új streaming veszi át a helyét

David Zaslav, a Warner Bros Discovery vezérigazgatója bejelentette, hogy az HBO Max streaming-szolgáltató 2023 nyarán megszűnik, és egy új szolgáltatás lép a helyébe. Európában és Ázsiában 2024-re várható ennek bevezetése. A cél, hogy közös platformot hozzanak létre az HBO Max és a Discovery Plus tartalmainak, írja a Verge. A vállalat vezetője szerint az HBO Max versenyképes funkciókkal bírt, de voltak teljesítmény- és felhasználói problémái.

Az új szolgáltatás ezért a Discovery Plus platform technológiájára épít majd, ahol egy helyen lesznek elérhetők a két streaming tartalmai.

Az vállalat nemrégiben kinevezett vezetője alaposan átrendezte a streamingszolgáltató tartalomgyártási terveit az elmúlt hónapokban. Sorra kaszáltak el népszerű sorozatokat, és több film is lekerült a platformról. Mint arról június végén már beszámoltunk, több magyar gyártású sorozat is kikerült a streaming-szolgáltató kínálatából, köztük A besúgó és az Aranyélet is. Ezt követően a vállalat bejelentette, felhagynak az európai tartalmak gyártásával.

Kapcsolódó A besúgó mellett több mint húsz másik sorozat is eltűnt az HBO Maxról Továbbra sem egyértelmű, miért tűnt el két tucat sorozat a streamingszolgáltató kínálatából.

A bejelentések során a Warner Bros. Discovery közzétette második negyedéves eredményeit is a Warner és a Discovery 43 milliárd dolláros összeolvadása után. Az HBO, az HBO Max és a Discovery+ közvetlen előfizetőinek száma a 2022-es második negyedévben 92,1 millió volt, ami 1,7 millióval több, mint az első negyedév végén, 90,4 millió előfizetővel. A vállalat nem bontotta le külön-külön a streaming szolgáltatások előfizetői számait, így nem világos, hogy az HBO Max és Discovery+ tekintetében mik a pontos számok.

Lányi Örs további cikkei Két turista megsérült az izlandi vulkánkitörés közelébenÍzesített óvszerektől tépnek be az emberek IndiábanÍgy védekezhet a kéretlen telefonhívások ellen

The post Megszűnik az HBO Max, új streaming veszi át a helyét first appeared on 24.hu.