:
Breaking News

Jászai Gellért most a Volántól húzott be több milliárd forintot

Jászai Gellért most a Volántól húzott be több milliárd forintot

Nem először nyer pénzt közlekedési információs rendszerre a magyar milliárdos cégcsoportja.

A Volánbusz Közlekedési Zrt. a Jászai Gellért-féle 4ig ajánlatát hirdette ki nyertesként a „Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) járműfedélzeti eszközök üzemeltetése” tárgyú közbeszerzési eljárás során – tették közzé a Budapesti Értéktőzsdén.

Mennyi az annyi?

Az ajánlat összege nettó 6 448 467 440 forint, a szolgáltatás nyújtásának időtartama pedig 24 hónap, plusz opcionálisan még 8.

Előzmény

A 49. leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó informatikai cég még 2019-ben nyert el a T-Systemsszel közösen egy, a KTI Közlekedéstudományi Intézet által kiírt tendert. Akkor több mint 11 milliárd forint értékben, és szintén HKIR kivitelezésére a MÁV és a Volán-társaságok számára. A HKIR az elektronikus jegyértékesítésen túl integrált menetrendi rendszert, illetve elektronikus ügyfélszolgálatot biztosít.

Üzlet Knittel Martin 3 perc olvasás
Újabb, több száz milliárdos közbeszerzést nyert Jászai vállalata
Üzlet Zsiborás Gergő 4 perc olvasás
Nem csak a Digi Sport szűnik meg – nagy átalakítás Jászaiéknál
Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Kétmilliárdos közbeszerzést nyert a Jászai-féle 4ig

2022 – Jászai szemével

Július elején a csoport egy kétmilliárdos közbeszerzést is elvitt döntéstámogató eszközrendszer továbbfejlesztésére. Előtte áprilisban nyert el konzorciumvezetőként 250 milliárdos keretösszeget általános IT-eszközök beszállítására, de a vállalat nemrég a hadiiparba is belépett.A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. és leányvállalatai (Invitel Zrt., Digi Infrastruktúra Zrt., I-TV Zrt.) felvásárlását még januárban zárta le a 4ig csoport. A társaság új tulajdonosa az az Antenna Hungária lett, aminek a 4ig a főtulajdonosa, de a magyar államnak is maradt bő 23 százaléka a cégben.„Az átalakulással Magyarországon a távközlési szegmensben a második legnagyobb vállalat, míg az informatikában őrzi piacvezető rendszerintegrátor szerepét” – közölte még első negyedéves jelentése során a csoport.A Digi Magyarország június elején jelentett be fontos változásokat, például hogy megszűnik a szolgáltató három sportcsatornája. Több ebből Ha kell, ötösével is sorba állnak az étolaj-felhalmozók Komáromban Tűzifa, gázkészlet: változnak a szabályok

The post Jászai Gellért most a Volántól húzott be több milliárd forintot appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés