:

A Gucci Kulináris Körhinta

A Gucci Kulináris Körhinta

Elég különleges eseménynek adott helyet a firenzei Gucci Osteria, ami már eleve a divatvilág és a csúcsgasztronómia találkozásának egyedi helyszíne. Megnéztük, beleszédülünk-e a Massimo Bottura és Jordi Roca neve által fémjelzett gasztrokörhintázásba. Spoiler: bele.

A Gucci Osteria első helyszíne már önmagában is meglehetősen különleges, a luxus butik ötvözése a luxus gasztronómiával, az üzlet egyik oldalán euroezrekért vásárolhatunk magunknak sálakat és ruhákat, a másik oldalon pedig – ehhez képest bagóért – elegáns, és nem kevésbé színpompás és dizájnos ételeket.

A konyha védnöke az olasz gasztronómia legszínesebb figurája, aki feleségével, Lara T. Gilmore-ral maga is Gucci márkanagykövet, Massimo Bottura, 3 Michelin-csillagos séf.

A formátum olyan sikeres lett, hogy azóta már Beverly Hills mellett Tokióban is Szöulban is nyitottak Gucci Osteriákat, így egyre kevesebb olyan hely van a világban, ahol a fáradalmas ruhashoppingolást nem lehet megtörni egy kis magas szintű evészettel.

+ 3 kép a galériában + 3 kép a galériában A helyszín és a koktélozás (6 kép)

Maga a helyszín is meglehetősen impozáns, a Palazzo Vecchio tőszomszédságában, a Piazza della Signorián, itt aztán tényleg nem ciki megjelenni a degeszre tömött Gucci-zacskókkal. Ehhez mérten az eseményen is a többség úgy értelmezte, hogy a helyszín egyben dress code is, így meglehetősen sok a Gucciban érkező, én – ezúttal – egy szintén G-betűs márkájú ingre teszem le a szavazatom, de senkit sem zavar, hogy van egy több nagyságrendnyi árkülönbség. Ráadásul leértékelve vettem… Viszont nekem “jár” a köszöntés Massimo Botturától, aki nem rest a harmadik emeletről – ahol egy fantasztikus Gucci-történeti divatkiállítás van egyébként – hatalmas karlendítéssel üdvözölni.

Massimo Bottura lelkes

Így sikerül egy kicsit behoznom a lemaradásomból a többi, persze kizárólag extra slim fitet viselő helyi arisztokráciával szemben, de mentségükre szóljon, hogy az olaszok szokásos hanyag eleganciájával viselik, hogy nem mindenki képes úgy megjelenni, mint ők. De a lényeg, a vacsora!

+ 7 kép a galériában + 7 kép a galériában Gucci Kulináris Körhinta (10 kép)

4 séf állt össze erre az estére, a Gucci Osteriák – és persze a saját éttermi birodalom egyéb helyszíneinek – szakmai felügyeletét ellátó él ő legenda, Massimo Bottura, vendégként a szintén világhírű, gironai, 3 Michelin-csillagos El Celler de Can Roca étterem cukrászséfje, Jordi Roca, valamint a két “helyi” séf: a mexikói Karime López és a japán Takahiko Kondo, akik a firenzei Gucci Osteriát vezetik. De Bottura fantáziája adott még ennek a különleges felállásnak még egy extra csavart: miért ne készíthetné a desszerteket ő, az azt megelőző ételeket pedig a cukrászséf, Roca? Így lesz a paradicsomos spagettiből desszert, ahol mandulatej helyettesíti a sajtot, az aranyalmába sobrasada, a Baleári-szigetek krémes vastagkolbásza kerül, a szicíliai cannolo desszert édes ricotta és kandírozott gyümölcsök helyett sajtkrémet és húsragut kap töltelékként, a karácsonyi panettone kolbászos-lencsés, a szivar pedig füstölt padlizsán. És a legvégére jut az ikonikus olasz előétel, a Caprese-saláta, amit – upsz – elfelejtettek az elején felszolgálni, csak éppen természetesen desszertként!

A nagy sikerre való tekintettel várhatóan lesznek még hasonló megmozdulások.

Adatok

Gucci Osteria da Massimo Bottura
Piazza della Signoria, 10,
Firenze,
Olaszország

The post A Gucci Kulináris Körhinta appeared first on Forbes.hu.