:

Összeállt a kép, elkezdtek spórolni a magyarok

A magyarok több mint fele tervezi a kiadásai visszafogását.

A Scale Research kutatása szerint a magyarok 58 százaléka tervezi visszaszorítani a pénzköltéseit, míg húsz százalékuk a megtakarításait is növelné – írja a Portfolio. A kutatás szerint az inflációs bizonytalanság, a kedvezőtlen gazdasági helyzet és az alapanyagárak emelkedése is terheli a lakossági döntéseket, három hónap alatt négy százalékuk vágta vissza kiadásait.

Főként a nők és az 50-59 éves lakosok körében erősödött komolyan a spórolási kényszer.

Az általános háztartási kiadásokon és a nagyobb értékű vásárlásokon, beruházásokon húznák meg a nadrágszíjat a magyarok, derül ki a kutatásból.

Több ebből Minden várakozást felülmúlt az infláció, nincs, ami fékezze a drágulást, elszállt a kenyér ára Ismét lejtmenetben a forint

A megtakarítást tervezők aránya azonban ez idő alatt 1,4 millió főről 1,3 millióra csökkent, itt nagyobb arányban a 18-29 évesek, a budapestiek és a legalább 400 ezer forint havi nettó jövedelemmel rendelkező személyek szerepelnek.

A gazdasági és a háborús körülmények miatt a lakosság 18 százaléka akarja csökkenteni a kockázatos befektetések összegét, valutát vagy devizát pedig 7 százalék vásárolna megtakarítási célból.

The post Összeállt a kép, elkezdtek spórolni a magyarok appeared first on Forbes.hu.