:
Breaking News

Amerikában 57 napja csökken a benzin ára – hogy csinálták?

Az Egyesült Államokban pontosan 57 egymást követő napja csökken a benzin ára. Miután júniusban gallononként 5 dollár felett volt, most 4 dollár körüli az ár. Mit csinálnak ők, amit mi nem?

Csaknem két hónapja folyamatosan csökken a benzin ára Amerikában. Az AAA szerint szerdán a gallononkénti átlagár 4,01 dollár volt, ami jelentős csökkenés a júniusi 5 dollár feletti árhoz képest. A visszaesés hátterében több tényező áll a The New York Times szerint.

Az árcsökkenés oka több tényező:

gyengülő kereslet: a magas költségek távol tartják az utaktól az autósokataz elmúlt hónapokban csökkent az olaj világpiaci áratöbb amerikai állam is felfüggesztette a benzinre kivetett adókat

A csökkenés remek hír a döntéshozók számára, akik prioritásként kezelik az üzemanyagárak-emelkedésének korlátozását. Az amerikai fogyasztók rovására profitáló energiavállalatokat hónapok óta kritizáló Biden-kormányzat üdvözölte a visszaesést.

Több ebből Nem igazán látszik, hogyan fogunk nyomott áron tankolni egészen októberig Benzinársapka: mi van az egyéni vállalkozókkal? Dízelhiány kezd kialakulni a Balatonnál

A benzinár csökkenése pozitív jelzés a gazdaság számára is. Ezáltal kisebb a vállalkozásokra nehezedő nyomás, hogy az energiaköltségeket ügyfeleikre hárítsák, ami tovább súlyosbítaná az ország inflációs problémáját.

The post Amerikában 57 napja csökken a benzin ára – hogy csinálták? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés