:

Kinézet vagy kényelem és funkcionalitás

Kinézet vagy kényelem és funkcionalitás

A lakás berendezésnél mindig fontos kérdés, hogy a kinézetet vagy a funkcionalitást és kényelmet helyezzük előtérbe. Hiszen sajnos bármennyire is szeretnénk, a kettő nem mindig egyezik. A bútorok kiválasztásakor emiatt sokszor kell ezt a döntést meghoznunk, a kinézet vagy a kényelem rovására.

Ebben a cikkben azt vetjük össze, hogy a két eltérő szempontot előtérbe helyezve milyen bútorokat ideális választani a nappali berendezése során. Ezzel talán számodra is egyszerűsítjük majd a döntést.

Ülőgarnitúra

Kezdjük talán a nappali középpontjával, azaz az ülőgarnitúrával. Itt a legerősebben érezhető az éles eltérés a kényelem és a kinézet között. Ideális esetben a kanapék és fotelek választásakor a kényelmet kellene szem előtt tartanunk, hiszen alapvető funkciója is ez lenne. Amennyiben a kényelmet veszed alapul, a rugós vagy szivacsos kialakítás között kell kiválasztanod a számodra kényelmesebb opciót. Valamint ebben az esetben a méretet is a használati jellemzők függvényében választhatod. Kényelmi szempontból jobb ötlet valamilyen puha anyaggal borított darabot választani, hiszen ezen kényelmesebb lesz a pihenés. Ezzel szemben a kinézetet előtérbe helyezve egy bőrkanapé lesz az ideális választás, amely modern és letisztult összhatást ad majd nappalidnak.


Tárolás

A tárolás szintén fontos kérdése a nappali berendezésének, hiszen a különböző polcok és szekrények is itt kerülnek elhelyezésre. Amennyiben a kényelem és praktikusság az elsődleges számodra, ajánlott lehet nyitott szekrényeket vagy lebegő polcokat beszerezned. Itt ugyanis fiókok és ajtók nélkül, kényelmesen éred majd el minden napi használatban lévő holmidat. Azonban ha a letisztult kinézet a fontosabb számodra, akkor inkább a zárt tárolók ajánlottak. Hiszen ezek nem csak a holmik tárolását, hanem azok elrejtését is biztosítják. Emellett, igazán dizájnos lehet egy dohányzóasztal is, amely valljuk be, ritkán tud kimondottan praktikus tárolási megoldásokat kínálni. Vannak azonban olyan darabok, amelyekkel a funkcionalitás sem veszik el. Ilyenek például fiókokkal ellátott, vagy a két eltérő méretű, egymásba összetolható darabok. Bátran válogass tehát, hiszen egy bőrkanapé mellé tökéletesen illik majd az egyedi kialakítású üveg vagy fém dohányzóasztal.

Láthatjuk, hogy szinte minden bútor kiválasztásakor dönthetünk a kényelem és funkcionalitás vagy a dizájnos kinézet javára – sokszor azonban a kettőt egy bútorral kapjuk meg. Mindez természetesen az életmódunktól és egyéni preferenciáinktól függ – nincs tehát rossz döntés!

A fotó forrása: JP 3D / Shutterstock.com

Hirdetés

Cimkék

Keresés