:

Félelme miatt adakozott a Google milliárdos alapítója

A világ kilencedik leggazdagabb embere egy már évtizeddel ezelőtt is nyilatkozott arról, hogy előfordult a családjában a Parkinson, fél, hogy rajta is kijön.

Szergej Brin, a Google társalapítója, 127 millió dollárnyi Alphabet-részvényt adott két jótékonysági szervezetnek – írja a Forbes.com. Az Alphabet a Google anyavállalata. Az amerikai értékpapír-felügyelethez, a SEC-hez beadott iratok szerint kicsit több, mint egymillió részvényt ajándékozott el, egy kis szeletét a 739 millió részvényt tartalmazó részesedéséből. Ugyan a beadvány nem részletezi, ki kapta a vagyont, de a Forbes értesülései szerint

Brin saját alapítványa, a Sergey Brin Family Foundation és Michael J. Fox Foundation volt a két kedvezményezett.

Nem véletlen a célpont, a Michael J. Fox Foundation. Az ismert amerikai színész nevét viselő alapítvány fókuszában a Parkinson-kór van, ami Brin családjában is előfordult.

Már egy évtizede is nyilatkozott arról: fél, hogy rajta is kijön a betegség.

Emiatt az elmúlt években többször is adakozott a világ egyik leggyakoribb degeneratív idegrendszeri betegségével foglalkozó társadalmi szervezeteknek.

Brin, a világ kilencedik leggazdagabb embere amúgy is nagy jótékonykodó, és általában pont ebben a formában adakozik, Alphabet-részvényeket osztogat. 2020 végéig alapítványa bő félmilliárd dollárnyi részvényt adott főleg San Francisco-környéki nonprofit szervezeteknek. Van miből, az alapítványnak több mint 3 milliárd dolláros vagyona van.

Brin vagyona a Forbes szerint 96,6 milliárd dollár, amelynek bő 90 százaléka Alphabet-részvényben van. Brin, aki társával, Larry Page-dzsel együtt alapította a Google-t, 2019-ben távozott a cég éléről, azóta csak meghatározó részvényes és igazgatósági tag.

The post Félelme miatt adakozott a Google milliárdos alapítója appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés