:
Breaking News

Új kedvencet találtak maguknak a szupergazdagok

Korábban az ingatlan volt, de találtak jobbat. A készpénz azért még mindig nyerő.

A Tiger 21, az ultragazdag befektetők csoportja most először a részvénypiacot találta meg kedvencként. A 21 ezer tagból álló társaság, ami összesen több, mint 140 milliárd dollárnyi vagyon fölött rendelkezik, hagyományosan az ingatlant preferálja. Összesített portfóliójuk általában legnagyobb szeletét tették ki az ingatlanok.

Michael Sonnenfeldt, a társaság alapítója a CNBC-nek azt mondta: ugyan az ingatlan történelmi távlatban is népszerű és biztonságos befektetés, a tagok most jó üzleteket találtak a részvénypiacon.

Emiatt először a társaság történelmében a tagok portfóliójában a részvények kerültek túlsúlyba. Ugyanakkor a tagok nem válogatnak egyenként a papírok közül, a legtöbb ETF-ekbe, tőzsdén kereskedett befektetési alapokba áramlott.

27 százalékot tesz ki ez az eszköz a portfóliókban.

A technológia a legnépszerűbb ágazat, Sonnenfeldt külön kiemelte a FAANG (Facebook, Appla, Amazon, Netflix, Google) papírokat. De bőven vettek az energetikai részvényeket is, és nemcsak a szénhidrogén-ipart, de a magújulókat, a nap- és szélenergiát is. „Talán ez az emberiség történelmének legnagyobb befektetése, felkeltette az érdeklődésüket” – mondta Sonnenfeldt a tagokról.

Az elmúlt hetekben kicsit megnyugodtak a részvénypiacok, június közepe óta emelkednek az indexek. Korábban az elszabaduló amerikai infláció, a Fed szigorítási ciklusa, a háború és az energiaválság miatt negatív volt a kereskedési hangulat, nagyot esett a részvénypiac, az év első felében nagyot estek a részvényindexek.

Sok befektető a készpénzt választotta menedékül, a Tiger 21 tagjai átlagosan vagyonuk 12 százalékát tartják készpénzben. Nekik azért is fontos, mert a tagok javarészt már nem aktív üzletemberek, hanem a vagyonukból élnek, átlagosan annyi készpénzt tartanak, amiből öt évig tudják finanszírozni az életvitelüket.

The post Új kedvencet találtak maguknak a szupergazdagok appeared first on Forbes.hu.