:

6 rooftop bár, ahol naplemente mellett élvezheted a koktélod

6 rooftop bár, ahol naplemente mellett élvezheted a koktélod

Naplemente, koktélspecialitások, lenyűgöző panoráma és élő zene. A rooftop bár-jelenség még viszonylag újnak számít Magyarországon, de ezzel a négy kulcsszóval egyből belopták magukat a közönség szívébe. Úgy tűnik, az általuk kínált élményre szívesen áldozunk a klasszikus éttermi árak felett is, pláne, ha ehhez még a város központját sem kell elhagyni.

360 Bar

Talán a legkedveltebb rooftop bár mind közül az Andrássy úton lévő 360, ahonnan, nevéhez hűen gyönyörű panoráma nyílik Buda hegyeire, a Bazilika kupolájára és a Parlamentre is. A Párizsi Nagyáruházon keresztül megközelíthető tetőterasz nem áll meg a finom koktéloknál, de izgalmas programokat is kínálnak. Volt már náluk jógaóra, divatbemutató, BBQ-parti, nappali buli, sőt, még szilveszteri buli is, ugyanis ők télen is nyitva tartanak – ilyenkor iglukat helyeznek el a tetőn.

Árak: egy burger 3500 Ft körül mozog, a legolcsóbb koktél 2700 Ft, a legdrágább pedig 3500 Ft.

Amit a vendégek mondanak róla: nem meglepő módon nagyon sok turista tér be a 360 Barba, nagy részük a jó lokációt és a különleges ízeket emeli ki, de sokan panaszkodnak a zsúfoltságra és a belépő díjra.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

High Note SkyBar Budapest

A Bazilika szomszédságában lévő rooftop bár szó szerint és átvitt értelemben is kimeríti a magas élet fogalmát. Ez volt az első tetőbár, ami megnyílt Budapesten, és a mai napig referenciapont, ha valaki a tökéletes kilátást keresi a belvárosra – mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Condé Nast Traveler 2018-ban a világ legjobb rooftop bárjának választotta. Ez valószínűleg az árszabásra is hatással volt: ha esti órákban mész hozzájuk, és szeretnél előre asztalt foglalni a panorámatoronyban, az óránként minimum 50 000 Ft-os fogyasztási díjat is vállalnod kell.

Árak: a főételek ára 5000 Ft-tól 16 000-ig terjed, koktélt 4 és 6 ezer Ft körül fogyaszthatunk.

Amit a vendégek mondanak róla: a külföldiek egyik kedvenc helye a High Note, a visszajelzések alapján imádják a kilátást és a koktélkínálatot is. Bár a kommentek 99 százaléka pozitív, egy-ketten kiemelik, hogy a nyitáskor több energiát fektetett a helybe a személyzet, mint most.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában Forrás: High Note SkyBar Facebook (7 kép)

LEO

Leo kedves és személyes bemutatkozással indít weboldalán: elmeséli, hogy a család feketebárányaként egész élete az élmények hajszolása körül forgott, és ez elsősorban az utazásban, az új emberek megismerésében, és legfőképpen a gasztronómia felfedezésében merült ki. Így jött az ötlet, hogy létrehozza Buda első rooftop bárját, ahol az egzotikus hangulat ugyanúgy visszaköszön a dizájnban, mint az italkínálatnál is hangsúlyosabb ételfogásokban.

Árak: a Leo védjegyének számító zodiákus menüben minden csillagjegy számára saját koktélt kínálnak, ezek egységesen 4550 Ft-ba kerülnek. A napi leves 2900 Ft, az „ünnepi menü” akár 9000 Ft-ig is rúghat.

Amit a vendégek mondanak róla: nem meglepő módon a Leo közönsége is elsősorban külföldiekből áll, akik főként a különleges ételkreációkat emelték ki. Negatív kommentet csak elvétve találni, a többség esküdözik rá, hogy visszatér.

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában Forrás: LEO Facebook (8 kép)

The Sky Garden Rooftop Terrace

Relatíve újoncnak számít a rooftop-bárok térképén a Sky Garden, hiszen a hozzá tartozó hotellel együtt még csak három éve üzemel. A Podmaniczky utcából megközelíthető tetőt műfű és rengeteg növény teszi igazán vonzóvá, és minden este DJ zenél a naplementéhez. Koktéljaik mellett az ételkínálatra is érdemes egy pillantást vetni – a galériánk talán ebből a szempontból még vonzóbb lesz, mint maga az étlap.

Árak: egy koktél 3000 és 4500 Ft között mozog, a burgerek 4300 Ft körül, a desszertek pedig 2500 és 4200 Ft körül vannak.

Amit a vendégek mondanak róla: a tapasztalatok alapján nagyon barátságos a személyzet és kutyabarát a hely, viszont sokan panaszkodnak túlárazottságára.

+ 6 kép a galériában + 6 kép a galériában Forrás: The Sky Garden Facebook (9 kép)

Intermezzo

A helikopterleszállóból lett rooftop bár azon kevés tetőteraszok közé tartozik, amiket egész évben látogathatunk. Nyáron klasszikus koktélbár, télen pedig korcsolyapálya, a Be Massive Horizon-bulisorozat visszatérő helyszíneként szolgál, lehet náluk meccset nézni, és időnként még egy-egy jógaórát is beiktatnak. Bár a tavalyi évben sokan kiemelték, hogy meglepően jó áron lehet náluk enni, az idei menüt elnézve ők is felzárkóztak árban versenytársaik mellé.

Árak: előételt 2000 Ft és 4000 Ft között rendelhetünk, a legtöbb koktél 3000 Ft vagy 4000 Ft, a főételek átlagára pedig 4000 Ft.

Amit a vendégek mondanak róla: itt is sokan kiemelik a kedves személyzetet, az egyedi igények figyelembevételét, a gyönyörű kilátást, viszont több kommentben is olvastunk panaszt az asztalfoglalásokkal kapcsolatban.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában Forrás: Intermezzo Facebook (7 kép)

Memorise Skybar

A Kálvin tér közelében lévő Hotel Memories OldTown tetején elterülő bár elsősorban magyar ételekben utazik és hazai kistermelőktől szerzi be alapanyagait. Séfük elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen: törekszik rá, hogy a külföldi vendégekkel is megismertesse a magyar konyha autentikus ízeit, gondosan megválasztja lelőhelyeit, és látványkonyhában készíti el a finomabbnál finomabb fogásokat. A tetőrész alapvetően kisebb és szerényebb, mint a többi rooftopé, de az élő zenés estek és az időszakos programok így is kényelmesen elférnek rajta.

Árak: a tapasz 2200 és 5200 között mozog, a főételek átlagosan 4500 Ft körül vannak, a koktéllap legolcsóbb tétele 2500 Ft, legdrágább itala pedig 4100 Ft.

Amit a vendégek mondanak róla: ez a rooftop bár kisebb és családiasabb, mint a listánk többi eleme, és ehhez mérten az árszabásuk is inkább magyar vendégeket vonz. Panasz egyedül a kiszolgálás lassúságára érkezett.

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában Forrás: Memorise Facebook (8 kép)

The post 6 rooftop bár, ahol naplemente mellett élvezheted a koktélod appeared first on Forbes.hu.