:

A Sziget elbújtatott titka, amiről sokan nem tudnak

A Sziget elbújtatott titka, amiről sokan nem tudnak

Mi is mindig elfelejtjük, hogy létezik.

A hatalmas porfelhő mellett idén elég súlyos tízezreket is kiköhöghet az a fesztiválozó, aki a Szigeten akarja teleenni-teleinni magát: a többek között az inflációnak és a vendéglátós munkaerőhiánynak köszönhetően szinte duplájára nőttek az árak a két évig parlagon lévő bulin. Ezt a Szigetelők döntő többsége (értsd: a külföldiek) aligha veszik észre, a napijegyek fő célközönsége (értsd: a magyarok) azonban kétszer is meggondolhatja, mikor és mit fogyaszt.

Pedig van egy jobb, helyesebb, költségkímélőbb útja a fogyasztásnak – már ha rátalálunk a Sziget csücskében megbújó Aldira.

+ 15 kép a galériában + 15 kép a galériában Ilyen az Aldi a Szigeten – a képekért kattints a galériára! (18 kép)

Merthogy bizony nem kell szomorúan elcammogni a költést árgus szemekkel figyelőknek egészen az Auchan Korzós Csibefalóig, ha ennének egy kiadós, de nem sok kiadással járó vacsorát – a diszkontlánc többi boltjához képest szinte ugyanazzal az árszínvonallal működő Aldi libertariánus álomképként, az emberarcú kapitalizmus utolsó mentsváraként várja a fesztiválozókat.

Először egy pár száz fős klubkoncerten látta Dua Lipát – ő hoz el minden sztárt a Szigetre

Mintha nem is a Szigeten lennénk

Kecsegtető spórolási technikának bizonyul az ötezres gyrostál mellett a párszáz forintos sonka, a péksütemények sora vagy az aldis grillpult kínálata. A pár perces sorbanállás és a tömött kinti padok ellenére egészen sokan nem tudják, hogy létezik egy Aldi a Szigeten: a jókora, konténerszerű épületet ugyanis annak szinte legfelső végébe száműzték, a nagyszínpadtól még jó tíz-tizenöt perces sétára bújik meg a bolt – így nem csoda, hogy a kevésbé szakavatott, a fesztiválra egy-egy nagy név miatt kilátogató bulizók nem is ismerik. Még mi is gyakran elfelejtjük, hogy létezik, azon pedig évről évre elcsodálkozunk, hogy a boltban nagyjából tartják a belvárosi árképzést.

Pont olyan, mint egy belvárosi Aldiban: kicsit gyurmaízű, de olcsó. Fotó: Knittel Martin

De csak nagyjából: az ételek ugyanolyan áron pörögnek, mint bárhol máshol, az italok a Sziget szabályai miatt azonban itt is a kicsit borsosabb kategóriába esnek.

Minden mást a Sziget-standard mellett tényleg egészen kedvező árakon tudunk megvenni:

a wrapek 629 forintért,fél kiló marinált sertéstarja 1099 forintért, laktózmentes túró rudi 219 forintért, tusfürdő (minden egyéb higiéniás termék mellett) pedig egy ezresért is kapható.

Még meg is grillezik, ha kéred

Az igazán nyerő koncepciót azonban nem is a kedvező árak, hanem a bolt mellett található grill zóna teszi lehetővé azoknak, akik spórolnának a Szigeten: az Aldiban megvásárolt nyers húsokat és halakat ugyanis még meg is grillezik, ha kéred (mondjuk e nélkül nem is lenne nagyon értelme grillterméket venni a Szigeten).

Sürgés-forgás, fél órán belül kisütik. Készül a lazacsteak. Lányok örülnek.

A kis sörpadokon ülve, lazacsteakkel és salátával így olyan úri lakomát csaphatunk egy-kétezer forintból, hogy nyelvünk csettintését még a VIP-lelátón is hallani lehet.

The post A Sziget elbújtatott titka, amiről sokan nem tudnak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés