:

Korlátlan mobilnet? Nem igazán, meg is büntették őket 60 millióra

Extra adattal kárpótol a szolgáltató, amiért nem is annyira korlátlan a korlátlan élmény.

A Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait, közölte a Forbes.hu-val a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A távközlési szolgáltató a vizsgálat során együttműködött a GVH-val: elismerte a jogsértést, lemondott a jogorvoslatról, valamint extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket.

Emiatt a kirótt bírságot 60 millió forintra mérsékelték.

Több ebből Friss számok: zsugorodik a magyar építőipari termelés Korlátlan mobilnet? Nem igazán, meg is büntették őket 60 millióra

Mit tárt fel a vizsgálat?

A Vodafone megtévesztően népszerűsítette a mobilinternet-díjcsomagjai mellé választható, bizonyos közösségi alkalmazások korlátlanságát ígérő (pl. „korlátlan közösségi élmény”) kiegészítő csomagjait.A reklámok állításaival szemben ugyanis a csomagok valójában nem voltak korlátlanok, mivel bizonyos funckiók használata (pl. a beágyazott médiatartalmak megtekintése) csökkentette az ügyfelek adatkeretét.

Mivel kárpótolnak?

Jóvátétele során a cég valamennyi, jelenleg ilyen csomagot használó ügyfelének (vagyis minden olyan előfizetőnek, akinek a vállalás megvalósításakor Vodafone Passt tartalmazó díjcsomagja vagy kiegészítő Pass szolgáltatása van) 3 GB-os extra adatkeretet biztosít. A Vodafone sms-ben fogja értesíteni a kompenzációról az érintett ügyfeleket.

The post Korlátlan mobilnet? Nem igazán, meg is büntették őket 60 millióra appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés