:

Szerdától drágul a tankolás, és ez most már többeket is érint

Szerdától drágul a tankolás, és ez most már többeket is érint

Drágulás, hiány, túlterhelés, szünetelés – úgy tűnik, nem lesz könnyű hetünk benzinügyileg.

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog, jelzi előre a holtankoljak.hu.

Mennyi az annyi?

A benzin esetében ez bruttó 3 forinttal,a gázolajnál pedig 8 forinttal fog többet jelenteni literenként a piaci áron tankolóknak.

Az oldal szerint tehát augusztus 17. szerdától így fognak alakulni a piaci üzemanyagárak:

95-ös benzin: 666,9 forint/liter;gázolaj: 730,9 forint/liter. Több ebből Nem a forint gyengülése az érthetetlen, hanem az, hogy eddig erősödött Azt mondod, túl drága a sör a Szigeten? Nézd csak meg a többi európai fesztivál árait is!

A hatósági ár természetesen marad 480 forint literenként, habár ezt pár hete már csak a magántulajdonú járműveknek, továbbá a taxisoknak és a mezőgazdasági járműveknek tartják fenn – még ha a nagyobb agrárgépek eddig is csak piaci áron tudtak tankolni. A céges autók tehát már csak piaci áron tankolhatnak.

Mire figyeljünk a héten?

Előreláthatólag a hét közepén óriási terhelést kapnak a hazai állomások. A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó kutak augusztus 19-én és 20-án szünetelni terveznek, tiltakozásul azért, mert állításuk szerint még mindig nem kapták meg a júliusi, literenkénti bruttó 20 forint állami támogatást.

A holtankoljak.hu eközben úgy becsli, itthon e pillanatban 100 kúton nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt. Sőt, a kétnapos bezárás a meglévő ellátási problémákat is még tovább fokozhatja. Szóval ellátási problémák miatt azt javasolják, hogy akinek a hétvégére programja van, az még a hét elején tankolja tele az autóját.

Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Itt a bejelentés: rengeteg benzinkút zár be jövő héten
Pénz Vaszkó Iván 2 perc olvasás
A hét, amiről azt mondják, hogy érdemes teli tankkal nekiindulni
Üzlet Vaszkó Iván 3 perc olvasás
Benzinársapka: mi van az egyéni vállalkozókkal?

The post Szerdától drágul a tankolás, és ez most már többeket is érint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés