:

Az új orosz csodafegyvert simán megveheted a netről

Az új orosz csodafegyvert simán megveheted a netről

Bemutatták az oroszok a disztópikus robotkutyájukat, majd kiderült: viszonylag olcsón beszerezhet pár kattintással.

Hétfőn mutatkozott be az Armija nevű orosz fegyverexpón a gránátvetős robotkutyát. A disztópikus látvány végigment a világsajtón, ahogy a kutya egy RPG-26-ossal a hátán pózol. Az oroszok azt állították, hogy az M-81-esnek elkeresztelt gépezet képes fegyvereket szállítani, célzott lövéseket leadni, felderítést végezni, és romokon keresztül közlekedni, illetve őrjáratozni.

Aztán, ahogy a HVG a The Insider alapján kiszúrta: a kérdéses robotkutya párezer dollárért megrendelhető az AliExpressről. Az orosz fejlesztők mindössze annyit tettek hozzá az összképhez, hogy fekete kezeslábast húztak a jószágra és ráapplikálták a gránátvetőt. A történetnek egyfajta csattanós lezárása lehet, hogy a kínai gyártmányú robot még csak el sem bírná a gránátvetőt, ha az meg lenne töltve, legalábbis az eredeti gyártó 3 kg-os terhelhetőséget adott meg a robot számára, egy megtöltött RPG-26 pedig ennél nehezebb.

Секрет російського воєнпрому: техніка з Аліекспрес та чорні панчохи, вкрадені в Україні

Це «вундерваффе» сьогодні показали на російській виставці «Армія-2022». pic.twitter.com/SnyZGswlnO

— Букви (@Bykvu) August 15, 2022

Az már csak hab a tortán, hogy a robotkutya oroszországi forgalmazója a Roboszobaka (robokutya) honlap a Revotech Kft. tulajdona, aminek az anyacége a Novij Aj Ti (Új IT) Kft az orosz belügyminisztérium milliárdos forgalmakat lebonyolító informatikai beszállítója.

The post Az új orosz csodafegyvert simán megveheted a netről appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés