:

Eldőlt, hogy marad-e a hétvégi bezárás a kisbenzinkutakon

Eldőlt, hogy marad-e a hétvégi bezárás a kisbenzinkutakon

Így reagált a kisbenzinkutak szövetsége az agrártárca mai bejelentésére.

A tagság többsége amellett foglalt állást, hogy

a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak

– közölte a Forbes.hu-val a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) a mai napon megtartott, rendkívüli közgyűlése után.

Az FBSZ hozzátette, hogy kezdeményezik a kapcsolatfelvételt a Mol ügyvezetésével is a vidék jobb üzemanyag-ellátása érdekében.

Pénz Vaszkó Iván 2 perc olvasás
Szerdától drágul a tankolás, és ez most már többeket is érint
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Mi lesz így a hétvégén a benzinkutakkal? A kormány próbálkozik, a kutasok végveszélyről beszélnek
Pénz Vaszkó Iván 2 perc olvasás
A hét, amiről azt mondják, hogy érdemes teli tankkal nekiindulni

Előzmények

A bejelentés azután történt, hogy az Agrárminisztérium kedd dél környékén azt közölte, hogy 18,5 milliárd forintot különített el a kormány a kisbenzikutak támogatására: a támogatási kérelmek befogadása a héten megtörténik, a kifizetések pedig a jövő héten meg is kezdődnek. Az FBSZ üdvözölte az agrártárca döntését, ma délutánra pedig közgyűlést hívott össze. Ennek eredménye olvasható fentebb.Pénteken az FSZB azt mondta, hogy augusztus 19-20-án a szövetséghez tartozó több száz kút szüneteltetni fogja az üzemanyag-kiszolgálást, mert még mindig nem kapták meg a júliusi, literenkénti bruttó 20 forint állami támogatást. A bezárásról való döntést ezek szerint innentől a kutakra bízzák.A holtankoljak.hu korábbi állásfoglalása szerint a tervezett kétnapos bezárás a meglévő ellátási problémákat is még tovább fokozhatta volna. Sőt, hatására a hét közepén nem csak a független benzinkutak, hanem a szövetségen kívüli állomások is rendkívüli terhelést kaphattak volna. Ezért javasolták azt, hogy akinek a mostani hétvégére programja van, az még a hét elején tankolja tele az autóját.

The post Eldőlt, hogy marad-e a hétvégi bezárás a kisbenzinkutakon appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés