:

Rajongók tízmilliói lélegeztek fel, majd jött a kijózanodás

Rajongók tízmilliói lélegeztek fel, majd jött a kijózanodás

Vicc volt az egész, mondta Musk legújabb posztjáról. Pedig igazán ráférne a United csapatára a tulajváltás.

Elon Musk megviccelte a rajongókat. Kiírta a Twitterre, hogy megveszi a Manchester United futballcsapatát. Majd nemsokára lehűtött mindenkit: nem veszi meg a nagy múltú klubot, csak viccelt.

Also, I’m buying Manchester United ur welcome

— Elon Musk (@elonmusk) August 17, 2022

Pedig igazán ráférne a tulajváltás a világ egyik legpatinásabb, de borzasztó állapotban lévő focicsapatára. A tulajdonos amerikai Glazer-család, amely Tampa Bay Buccaneers amerikai futball csapatát is tulajdonolja, öntötte a pénzt klubba az elmúlt évtizedben. De a hozzáértő szakmai irányítás híján a klub elképesztő mélyrepülésben van, mióta annak legendás vezetőedzője, Sir Alex Ferguson távozott az együttestől.

A klub az idén sokadjára marad távol a legrangosabb klubsorozattól, a Bajnokok Ligájától, az idén nyáron is elhibázottnak tűnik az igazoláspolitika és szakmai fejetlenség mutatkozik a klub minden szintjén. A United ezt a szezont is borzasztóan, két vereséggel, 1-6-os gólkülönbséggel kezdte. Sőt, egyetlen elért góljuk is öngól volt, szóval ha a hétfői, Liverpool elleni (ex-)rangadón sem találnak be, a szokásos „A hónap gólja” szavazáson egy öngólt lesznek kénytelenek jutalmazni.

Üzlet Topolay Gábor 6 perc olvasás
A tested öregedhet, de a szenvedély sosem múlik – hogy gondolkodik Alessandro Del Piero, a világklasszis focistából lett üzletember?
Üzlet Forbes 9 perc olvasás
Élete alkonyán, egy stadion hátán jutott fel a csúcsra a milliárdos, a világ egyik legnagyobb sportmogulja
Üzlet Forbes 8 perc olvasás
Mit keres a hatalmi harcokban egyszer már majdnem megbukott cég a világ egyik legértékesebb fociklubja mellett?

Ugyanakkor a tulajdonosoknak kevés okuk van a váltásra. Globális szurkolótábora miatt a Manchester még mindig a világ egyik legértékesebb futballmárkája, bevételei nem csökkentek érdemben, mióta rendre távol marad a legrangosabb klubtornától.

The post Rajongók tízmilliói lélegeztek fel, majd jött a kijózanodás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés