:

10 forintért kapott büntetést az Aldi

10 forintért kapott büntetést az Aldi

Rögtön a hatósági árazás másnapján kapták az ellenőrzést, amin meg is buktak.

Megbukott az Aldi a hatósági ellenőrzésen: az egyik pécsi egységben kiderült, hogy 10 forinttal drágábban adta a hatósági áras cukrot. Az eset még februárban történt, de csak most töltötték fel a határozatot feltöltötték a fogyasztóvédelmi portálra – írja a Világgazdaság.

Az Aldi rögtön a hatósági árazás életbe lépésének első napján kapott ellenőrzést: betartják-e a bevezetett árstopot.

Napi címlap Galavits Patrik 8 perc olvasás
Rengeteg kenyeret dobunk ki – nem hagyják a pazarlást, magyar befektetővel lépne szintet a Brüsli
Pénz Forbes 2 perc olvasás
Spar-vezér: ténykérdés, hogy pár termék ára elszáll, de élelmiszerhiány nem lesz
Napi címlap Kis Judit 9 perc olvasás
A lakásunkban nyissunk csokiműhelyt? Dehát itt lakunk! – Gyulai mestercukrász szolgálati biciklivel és egy 182 éves cukrászdával

Aznap 239 forintba került az egyik ismert márka egykilós kiszerelésű kristálycukra. Erről az üzletvezető azt nyilatkozta, hogy a termékek 2021. október 15-én alkalmazott eladási ára megegyezik az ellenőrzés napján fizetett összegekkel. Ez a dátum azért lényeges, mert a kormány döntése értelmében az érintett termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál.

De kiderült, hogy igazából csak 229 forint volt október 15-én. Tehát a kiskereskedelmi lánc az engedélyezett árnál 10 forinttal drágábban kínálta a terméket.

Az Aldi szerint nyilvánvaló adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltette tévedésből, mert ez „optikailag könnyen összetéveszthető volt” a 229 forintos árral. A cég a tévedés észlelése után haladéktalanul helyesbítette az árazást. A hiba nem volt jelentős: a helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot értékesítettek az üzletben.

De a büntetés sem jelentős: mindössze egymillió forintot kell befizetni a vállalatnak.

The post 10 forintért kapott büntetést az Aldi appeared first on Forbes.hu.