:

Átalakulás a 4ig-nél: leköszön egyik posztjáról a magyar milliárdos

Újabb változás a 49. leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó informatikai-távközlési kisgömböcben.

A Budapesti Értéktőzsde oldalán olvasható közlemény szerint a Jászai Gellért-féle 4ig szerda délután átszervezésről döntött.

Szétválik a stratégiai és az operatív irányítás, ezzel pedig az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció.Ezáltal Jászai Gellért többségi részvényes, eddigi elnök-vezérigazgató az igazgatóság elnökeként folytatja tovább.Fekete Péter lesz a vállalatcsoport új vezérigazgatója, Linczényi Aladin pedig az igazgatóság alelnöke. Mindketten ellátják a 4iG csoport operatív irányítását is.A változásokat tartalmazó szabályzatot szeptember elsejéig módosítják. Több ebből Egy korszak vége: Karikó Katalin új helyen folytatja Meglepő nevek: a bukott oligarcha emberei kezdenek feltűnni a magyar úthálózat körül

A közlemény szövege szerint az irányítási átalakítások célja „az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása”.

Sűrű az idei év Jászaiéknál

49. leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó csoport még januárban zárta le a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. és leányvállalatai (Invitel Zrt., Digi Infrastruktúra Zrt., I-TV Zrt.) felvásárlását. A társaság új tulajdonosa az az Antenna Hungária lett, aminek a 4ig a főtulajdonosa, de a magyar államnak is maradt bő 23 százaléka a cégben.„Az átalakulással Magyarországon a távközlési szegmensben a második legnagyobb vállalat, míg az informatikában őrzi piacvezető rendszerintegrátor szerepét” – közölte még első negyedéves jelentése során a csoport.A 4ig legutóbb a Volántól húzott be több milliárd forintot közlekedési információs rendszer kiépítésére. Júliusban bezsebelt egy kétmilliárdos közbeszerzést, előtte pedig áprilisban 250 milliárdos keretösszeget nyert el a 4ig vezette konzorcium. A vállalat pár hónapja a hadiiparba is belépett.

The post Átalakulás a 4ig-nél: leköszön egyik posztjáról a magyar milliárdos appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés