:

Nagy áldozattal járhat az olcsó Netflix-előfizetés

Nagy áldozattal járhat az olcsó Netflix-előfizetés

Június végén Ted Sarandos, a Netflix ügyvezető igazgatója bejelentette: biztosan jön egy olcsóbb, reklámos szint a streaming előfizetői csomagjai közé. A lépés logikus, ugyanis a Netflix a legdrágább szolgáltató, a jelen gazdasági helyzetben pedig sokan dönthetnek úgy, hogy az infláció mellett nem költenek ilyen luxus dolgokra. Egy olcsó csomag viszont változtathat ezen.

Kapcsolódó Már biztos, hogy jön a reklámos Netflix Olcsóbban lehet majd előfizetni, cserébe reklámokat kell majd nézni.

Most azonban kiderült, hogy az olcsóbb csomagért nemcsak a reklámokat kell majd elviselnie a felhasználónak, hanem nagy valószínűséggel az utazások során igen hasznos offline lejátszási funkciótól is le kell mondania. Steve Moser fejlesztő a szolgáltatás iOS-alkalmazásának kódjában olyan szöveget fedezett fel, amely szerint „a letöltések minden díjcsomagban elérhetők lesznek, kivéve a Netflix hirdetésekkel megtámogatott változatában.”

A Netflix nem erősítette meg, de nem is cáfolta az offline megtekintés hiányát a TechCrunchnak. Mint írták, még mindig a fejlesztés elején tartanak az alacsonyabb árú, reklámokkal támogatott opció megalkotásában, és még nem hoztak döntést arról, lesz-e letöltési opció.

Ugyanakkor Sarandos, a vállalat negyedéves eredménybeszámolóján elismerte: a készülő előfizetési opció induláskor nem fogja tartalmazni a szolgáltatás összes tartalmát. A portál megjegyzi, technikailag is kihívást jelenthet a hirdetések offline tartalmakkal való kiszolgálása. Valójában nem a Netflix lesz az egyetlen streaming platform, amelynek reklámokkal támogatott opciója nem jár offline megtekintéssel. Az HBO Max és a Hulu esetében például szintén nincs letöltési funkció.

Lányi Örs további cikkei Szívverésünkkel oldhatjuk fel a telefonunkatHologramként válaszolt a saját temetésén a hozzátartozók kérdéseireMűhold elleni fegyvert fejleszt Oroszország

The post Nagy áldozattal járhat az olcsó Netflix-előfizetés first appeared on 24.hu.