:

Közel egy percig ereszkedett a repülő anélkül, hogy bárki észrevette volna

Közel egy percig ereszkedett a repülő anélkül, hogy bárki észrevette volna

Súlyos incidensnek minősítette az AAIB légi közlekedési baleseteket vizsgáló szerv azt az esetet, ami egy Boeing 737-es típusú utasszállítóval történt Aberdeen fölött. A Tui által üzemeltetett gép ugyanis a jelentések szerint úgy ereszkedett 57 másodpercig, hogy a személyzet észre sem vette – írja a BBC.

A Mallorcáról Aberdeenbe tartó járatot arra utasították a légiforgalmi irányítók, hogy késleltetett leszállást hajtson végre. A gép ezért először kicsit emelkedett, de aztán 57 másodpercen át folyamatosan süllyedt. A személyzet csak ezután intézkedett, amikor a járat már nagyjából 490 méteres magasságba süllyedt. A repülőgép 67 utasa és hat fős személyzete végül biztonságban földet ért.

Az AAIB súlyos incidensnek tartja az esetet. A jelentés szerint a légi személyzetnek a járvány idején eltöltött kevés levegőben töltött órája volt az egyik olyan tényező, amely miatt nem vették észre a süllyedést. Hozzátették: az eset után a légiforgalmi irányítás, a járat üzemeltetője és a repülőgép gyártója biztonsági intézkedéseket tett.

Lányi Örs további cikkei Súlyos sebezhetőség miatt a legtöbb Apple eszközt frissíteni kellA sport tartja életben a hagyományos tévézést, a streaming egyre népszerűbbMérgező, mégis életet menthet egy érdekes folyadék

The post Közel egy percig ereszkedett a repülő anélkül, hogy bárki észrevette volna first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés