:

Kompakt testben méretes képernyő: a Huawei új notebookjával nagyot nézhetünk

Kompakt testben méretes képernyő: a Huawei új notebookjával nagyot nézhetünk

A hibrid munkavégzés és a távoktatás korában újra megnőtt az igény egy olyan laptopra, amely a hagyományos irodai berendezések helyébe léphet, kiváló teljesítmény és kis súly mellett is több tartalmat képes megjeleníteni. Így jobb felhasználói élményt, és nem utolsósorban hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Kiváló példa erre a Huawei új, MateBook D16 modellje, amely úgy ad 16 hüvelykes képátlót, hogy a gép külsőre továbbra is az eggyel kisebb kategóriában marad.

Adja persze magát a kérdés, hogyan lehet egy adott méretű kijelzőt egy eggyel kisebb méretű házba beépíteni. Egy laptop méretét eddig komolyan befolyásolta, hogy a megjelenítőt körülvevő keret akár centis, vagy még vastagabb is volt. Az egyre kifinomultabb technológiának köszönhetően azonban a kijelzőket már csak nagyon vékony káva veszi körül, így a MateBook D16 esetében is a hagyományos 15,6 hüvelykes méretű gépházba 16 hüvelykes képátlójú panel került. A D16 ezáltal 90% kijelző-test aránnyal rendelkezik, tehát minden eddiginél nagyobb helyet kap a gépen megjeleníthető tartalom.

Ehhez a Huawei még egy apró extrát is hozzátett, ugyanis elsőként ennél a modellnél a megszokott 16:9 helyett 16:10-es képarányt alkalmaztak, ezáltal jobban kihasználható a kijelző munkaterülete: a magasabb megvalósításnak köszönhetően például a videóvágó, képszerkesztő szoftverekben a kezelőgombok nem vesznek el helyet az aktív munkaterülettől, de az általános felhasználás kényelmét és a munka hatékonyságát is növelheti az a tény, hogy kevesebb görgetésre van szükség a képernyőn. Az online meetingekhez elengedhetetlen kamera visszakerült a kijelző felső részébe, ráadásul telepítéssel sem kell bíbelődnünk: Windows 11 operációs rendszerrel és magyar nyelvű billentyűzettel vásárolható meg ez a sokoldalú notebook.

Azt pedig semmiképp se felejtsük el, hogy a vékony és könnyű gépház a hardveres teljesítményt sem befolyásolja: a 12. generációs, H-szériás Intel processzorokkal a MateBook D16 úgy marad könnyen hordozható és bárhol használható, hogy közben a rendszert és az általános felhasználáshoz, valamint a komolyabb irodai munkavégzéshez szükséges szoftvereket is egy kifejezetten erős háttér támogatja.

Lehet tehát újratervezni azt, ahogy a munkáról vagy akár a szórakozásról gondolkozunk: akár vízparton, útközben is gyorsan és nagy képernyőn tudunk dolgozni, vagy épp filmet nézni.

 

The post Kompakt testben méretes képernyő: a Huawei új notebookjával nagyot nézhetünk first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés